Kontakta oss

Industri

Välj en verklighetsbaserad industriutbildning på TSAB för ett säkert och hållbart arbetsliv

Uppladdad för

den

För TSAB Utbildning är säkerheten på arbetsplatsen den främsta målsättningen. Utbildningarna är flexibla med praktik ute i den egna industrin, där deltagarna får prova på sitt framtida yrke. Man erbjuder till exempel utbildning för hantering av truckar, entreprenadmaskiner, ställningsbyggnation, heta arbeten, kranar och mobila arbetsplattformar. För samtliga utbildningar utfärdas naturligtvis intyg/bevis av certifierade instruktörer.

TSAB Utbildning urskiljer sig på marknaden för industriutbildning med sitt rigorösa säkerhetstänk. Sedan start 1991 styr kvalitet och inte kvantitet här. Företaget är också unikt med sina kompletta hamnutbildningar som hålls på plats ute i hamnarna.  

-Mitt syfte är att förändra människors säkerhetstänk till det bättre. Människor ska komma hem hela klockan 16, hela och rena och får egen tid för återhämtning och slutmålet är att de ska kunna gå i pension utan värk efter ett hållbart arbetsliv. Mina utbildningar är starkt verklighetsbaserade och handlar om engagemang och krav, säger Stefan Wallentin, som tog över företaget i november 2019.

Välrenommerad utbildningsanordnare med lång och bred erfarenhet

Stefan Wallentin har hållit utbildningar framgångsrikt inom flera olika områden. Tillsammans med ett inre polisbefäl utvecklade han för ett antal år sedan ett samarbete för att förebygga våld i krogrelaterad miljö, vilket resulterade i att våldet gick ner med 19 % det första året och andra året med ytterligare 11%. Nu har arbetsmetoden tagits upp igen och ska ingå i polisutbildningen och tanken är att metodiken ska införas i samtliga regioner.

Den teoretiska biten av utbildningen kan till största deleen klaras av på distans via digitala plattformar. Nedan följer ett urval av TSAB:s utbildningar: 

Hamnutbildningar:

  • Hamnkransutbildning
  • Truckutbildning
  • Containertruck
  • Terminaldragtruck
  • Hjullastare
  • Lastkoppling
  • Signalman/Trafikvakt
  • Lastsäkring sjöfart A, B & C
  • Heta arbeten

Här har vi samlat TSAB Utbildningars populäraste utbildningar:

Truckutbildning enligt TLP10 

TSAB Utbildning följer TLP10 samt Maskinleverantörernas läroplan för att kunna ge en utbildning som är accepterad på marknaden. Utbildningen ger kompetens att köra truck samt ett utbildningsbevis på detta. TLP10 har fyra nivåer, A B C och D. Här kommer en översikt av B-utbildningen:

B-utbildning – fokus på de vanligaste truckarna, men även mer avancerade varianter

Den vanligaste nivån på utbildning då den även omfattar A-nivån teoretiskt. Den ger en bra bas för de truckar som oftast används, men även för mer avancerade stödbenstruckar såsom fyrvägstruckar. B-utbildningen innefattar även alla motviktstruckar om de är utrustade med gafflar. Den teoretiska delen av utbildningen är 16 timmar lång medan den praktiska är individuellt anpassad. Vanligen är tidsåtgången 8-24 timmar.

Inom området truckar finns även repetitionsutbildning och ansvarsutbildning.

Arbete på väg – grundläggande kunskaper om trafiksäkerhet och miljöpåverkan

Utbildningen är en dags teori där Vägverkets krav för att jobba på deras vägar uppfylls. Kursen skall ge grundläggande kunskaper om trafiksäkerhet vid arbeten på väg. Dessutom ska den även ge kunskap om den miljöpåverkan som olika avstängningsalternativ för ett område kan medföra. Efter genomgången utbildning erhålls Vägverkets utbildningsintyg.

Eco driving – för dig som kör förbränningsmotordrivna fordon

Utbildningen vänder sig till alla förare som kör förbränningsmotordrivna fordon. Här tas inte bara miljöaspekter och hälsofördelar upp utan även de ekonomiska fördelarna med körtekniken.

Entreprenadmaskiner – för förare av grävmaskiner, hjullastare och väghyvlar

För förare av grävmaskiner, hjullastare och väghyvel krävs utbildning. Utbildningarnas längd  varierar beroende på maskintyp och elevens förutsättningar. Kurserna består av både teoretiska och praktiska övningar och när eleven har nått de mål som är uppsatta utfärdas antingen förarbok eller yrkesbevis.

Grävmaskinförarutbildningen – lär dig hantera grävmaskiner och grävlastare

Kursen skall ge kunskap om och erfarenhet av underhåll och arbete med grävmaskin och grävlastare. Ett mål för kursen är dessutom att ge kunskap om vad som kännetecknar en god och säker arbetsmiljö.

Traversutbildningen – en traverskurs och en lastkopplingskurs

Den teoretiska delen är 16 timmar och innehåller två delar, en traversdel och en lastkopplingsdel. Den praktiska delen varierar i längd 8-24 timmar. Utbildningsbeviset utfärdas med hänvisning till det styrsystem som har använts under praktiken.

Mobilkranutbildningen –  lär dig hantera olika slags mobilkranar

Kursen skall ge grundläggande kunskap om och erfarenhet av att underhålla och köra mobilkran inom olika arbetsområden. Ett mål för kursen är dessutom att ge kunskap om vad som kännetecknar en god och säker arbetsmiljö. Efter avslutad grundutbildning erhåller eleven förarbok.

Tornkran och portalsvängkran – grundutbildning

Tornkranen är ofta förekommande inom byggnation medan portalsvängkranen vanligtvis används i hamnarna. Efter avslutad grundutbildning erhåller eleven förarbok.

Fordonsmonterad kran – lär dig arbeta med gods- eller timmerkranar

Efter avslutad utbildning kan eleven arbeta med gods- eller timmerkranar. Utbildningens längd ligger på 1 – 3 veckor beroende på förkunskaper och tidigare erfarenheter.

Övriga utbildningar som erbjuds är hjullastarförarutbildning, väghyvelutbildning, ställningsbyggnationsutbildning, lastkopplingsutbildning, specialutbildning för traversförare och utbildning inom heta arbeten och mobila arbetsplattformar.  Prioriterar du dina anställdas säkerhet och en hållbar arbetsplats? Då är du varmt välkommen att läsa mer om TSAB Utbildning och deras väl genomtänkta industriutbildningar här:  www.tsab.net

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se