Kontakta oss

Nöje

Havsbad, god mat och shopping mitt i stan

Uppladdad för

den

strand i varberg

Sommaren i Varberg är något alldeles, alldeles speciellt. Det är inte många städer i Sverige som lyckats så bra med att utnyttja läget vid havet. Med invigningen av Fästningsbadet i fjol har Varberg slutit en cirkel – skapat en underbar plats för dig som vill ha allt och lite till mitt i stan under sommarens sköna dagar.

Tänk dig att ligga på det sköna trädäcket, hoppa från hopptornet ner i det kristallklara havet, gå upp, torka av dig och bege dig på en kort promenad till närmaste restaurang, fika eller till skaterampen. Möjligheterna är oändliga när kombinationen av badstrand och stadskärna förenas i en skön mix.

Långtorsdagar

Varbergs torg är Sveriges tredje största, och det sjuder av liv på somrarna. Bara ett stenkast från det populära Barnens Badstrand förvandlas torget varje torsdag under hela sommaren till en fantastisk arena för barnlek, god mat, gratis underhållning och shopping. Affärerna håller kvällsöppet och här i Varberg är det ingen som reagerar om du kommer in i flip-flops.

Funktion och känsla

I centrum hittar du allt du behöver för en lyckad semester, från en otroligt välsorterad matbutik till mobiltelefonreparatörer som är snabba och pålitliga. Promenerar du från torget ner mot vattnet går du förbi Galleria Trädgården där flera välkända butiker har öppet sju dagar i veckan. Om småbarnen är med kan du fortsätta en bit närmare vattnet till Spööökitetsparken där de minsta har roligt i kul-läskig miljö, med gungor och klätterställningar med spöktema. En kort promenad till och du kan utmana dig själv på wakeboard i fästningens vallgrav. Varberg Wake Park är ett wake system med kabel istället för båt. I Varberg hittar du känslan av brädkultur överallt, om det så är i möjligheterna att utöva brädsporter till havs och land, eller i stämningen, i de många uteserveringar med Aloha-känsla.

Havet är blött och skönt för alla

Barnens Badstrand har det senaste året fått ett rejält ansiktslyft. Den långgrunda viken är perfekt för barnfamiljer och det vackra Kallbadhuset lockar badsugna, sommar som vinter. Med det nya tillgänglighetsbadet som stod färdigt förra sommaren har stranden öppnats upp för alla som har det lite tufft att ta sig fram på sanden. Fästningsbadet har skapat möjligheten för både ungdomar och vuxna att utnyttja denna fantastiska strand i kärnan av Varberg.

Stationen är central i Varberg

Kommer du med tåg så hamnar du mitt i händelsernas centrum. Till och från Varberg går tågen ofta och från och med i år kommer tåg hela vägen från Stockholm till vår fina stad. Från stationen har du en kort promenad både till torget, bad och uteliv. Men om du anländer med bil finns det gratis parkering med P-skiva i både i P-hus och på utmärkta p-platser. Dessutom kommer digitala skyltar att leda dig fram till parkeringar med lediga platser.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se