Kontakta oss

Musik

Premiär för Karlsborgs första festival i sitt slag!

Uppladdad för

den

Karlsborgs kalaset

I sommar, närmare bestämt den 2-4 augusti, är det premiär för den helt nya festivalen Karlsborgskalaset. Festivalen är en unik sammansättning av musik, vatten och outdoor-aktiviteter. Under helgen kommer besökarna få dansa till sommarens bästa artister, njuta av god mat och folkfest samt prova en mängd olika aktiviteter som är utspridda över evenemangsområdet.

Fullspäckat schema både på land och vatten

Catrin Skane är projektledare för Karlsborgskalaset och i november förra året påbörjades arbetet. ”Karlsborg omgärdat av vatten och vi vill givetvis ta vara på den fantastiska miljön här och lyfta fram aktiviteter med vattentema, både intill och på vattnet. Detta kommer bli en grym helg, en festival med mycket känsla!” säger Catrin.

Detta blir den största festivalen i sitt slag i hela Skaraborg. Med vattnet i fokus finns aktiviteter som skimboard, kajak och segling på listan. På land hittar man bland annat bumperballs och en 50 meter lång hinderbana vid namn MEGATRACK. Festivalområdet kommer att sträcka sig ända från Karlsborgs Fästning till norra delen av kanalområdet. I detta grandiosa evenemangsområde kommer det finnas upplevelser för hela familjen.

För att uppleva Karlsborgskalaset till fullo köper man ett Kalasband. Med detta kommer man in på det stora inhägnade området som kallas för Carls Corner. Här bjuds det på livemusik på Stora Scenen där det garanteras fartfylld stämning med grymma artister. Det blir After Beach, DJ och en stor food court med god mat och dryck att njuta av. Dans i benen? Alla barn är välkomna till det svängiga barndiscot, även där utlovas det härlig musik och dans tills man är helt slut i benen.

Till festivalen kommer man enkelt med Karlsborgskalasets egen Kalasbuss. ”Detta är en festival med naturen i fokus och vi vill givetvis uppmuntra folk att välja mer miljövänliga alternativ, lämna bilen hemma! Vi har en Kalasbuss som kommer att köra regelbundna turer runt om i Karlsborg som man kan hoppa på för att ta sig till festivalen. Den är helt gratis att åka med om man kan uppvisa inköpt biljett eller Kalasband.

Karlsborgskalaset bidrar till att förstärka landsbygden

Karlsborgskalaset är ett leaderprojekt och festivalen görs i samarbete med Leader Nordvästra Skaraborg & Landsbygdsfonden. Syftet är att föra samman företag och föreningar som tillsammans skapar en bas för den här typen av evenemang och att liknande satsningar och idéer kan utformas och genomföras även i framtiden. Kalaset är också ett sätt att försöka förlänga säsongen, men även för att föra samman landsbygden på kulturella mötesplatser för en förstärkt landsbygdsutveckling.

Vi jobbar också mycket med att tillgängliggöra festivalen. Parasportförbundet kommer finnas på plats, där man bland annat kan testa hur det är att sitta i rullstol och utöva vissa sporter. Vi kommer också ha ett samarbete med en lokal entreprenör som kommer erbjuda kräftfiske från hans funktionshinderanpassade segelbåt till ett mindre antal personer.

”Denna typ av projekt är en bra möjlighet för föreningar att vara delaktiga och visa upp sig på festivalen. Vi hoppas att besökarna kommer upptäcka nya aktiviteter de kanske inte visste fanns häromkring som de tycker är roliga och gärna vill fortsätta med då det finns fullt av aktiviteter i föreningarna där man kan träffa likasinnade. Det blir en god effekt både för privatpersoner och för ett växande föreningsliv i staden!” säger Catrin.

En iögonfallande tävling under kalaset är Flamingo VM. Det gick av stapeln för första gången 2018 och det blev en uppskattad succé. Det går helt enkelt ut på att paddla sig fram med sitt lag på en stor uppblåsbar flamingo längs vattnet. Det var ett kompisgäng som startade Flamingo VM och i år blir det en av eventpunkterna på Karlsborgskalaset. Kom ned till vattnet och heja fram din favoritflamingo!

Karlsborgskalaset kommer att bjuda på tre fantastiska dagar fyllda med musik och glädje! Här finns någonting för alla så ta med dig familjen och vännerna på en folkfest att minnas.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se