Kontakta oss

Hus & hem

Plåtslageriet som slår ett slag för grön el genom solcellstak

Uppladdad för

den

lindab solar roof

Har du tänkt många gånger på att investera i solceller men blivit avskräckt av det klumpiga intrycket? De flesta solceller tar stor plats och bryter av för mycket från husets estetik och det är en av anledningarna till att det väljs bort. Men nu finns lösningen. Företaget Varla Bleck & Plåt erbjuder nu ett toppmodernt designtak med integrerade solceller. Stora otympliga solceller är nu ett minne blott.

Estetiskt och hållbart

Varla Bleck & Plåt är ett gediget byggnads plåtslageri som erbjuder alla typer av plåtslageri arbeten. De hjälper både privatpersoner och företag och här är inget jobb för stort eller för litet. Med många års erfarenhet i bagaget har de utfört alla möjliga uppdrag, allt från att tillverka små fönsterbleck till taktäckningar. Företagets senaste tillskott av tjänster är de nya designtaken med integrerade solceller.

Stefan Clarentius är en av medarbetarna på Varla Bleck & Plåt, han har arbetat i företaget sedan 2011 och är företagets kundansvarig.

”Jag har arbetat länge inom branschen så detta arbetet passade mig perfekt. Jag har en bakgrund som byggnadsingenjör och har tidigare arbetat bland annat som platschef på Skanska.”

Solcellspaneler är något som blir allt mer populärt att investera i. Att montera solceller på sitt tak ger möjligheten för privata hushåll att bli självförsörjande med egen elproduktion. Varla Bleck & Plåts lanserar nu designtaken med integrerade solceller från Lindab Solar Roof. Taken är en komplett paketlösning för den som vill ha ett hållbart och samtidigt estetiskt tak som levererar grön energi från solen. Taket har en genomtänkt design som ska smälta in i omgivningen till skillnad från solceller som man monterar ovanpå tak.

”Lindab Solar Roof lanserades under våren 2019 så det är en helt ny modell i sitt slag. Vi har varit på Lindabs fabrik och fått en utbildning av den nya produkten. Och det var ett självklart val för oss att börja leverera dessa solcelltak till privatkunder och företag. Designen talar för sig själv, det syns inte ens att man har solceller utan de smälter in och taket ser ut som vilket annat designtak som helst, fast med den enormt praktiska funktionen av solceller!”

Taket som betalar av sig själv med tiden

Lindab Solar Roof är ett prisvärt alternativ när det är dags för en ny takomläggning eller vid helt nya husbyggen. Är man intresserad av att installera en solcellsanläggning så kan man ansöka om investeringsstöd som täcker upp till 20% av kostnaden. Sollcellerna har en effektgaranti på 90% efter 10 år och 80% efter 25 år. Om man producerar mer el än hushållet förbrukar under en tid kan man sälja överskottet till sin nätägare.

Om man väljer att investera i ett Lindab Solar Roof får man ett komplett bandtäckt tak som är försett med en tunn solcellsfilm vilken är fabriksmonterad på plåten, växelriktare samt optimerare i ett och samma paket. Utöver detta kan man även i realtid övervaka elproduktionen från sin smartphone. Varla Bleck & Plåt levererar och monterar. Här är möjligheten att börja med självförsörjande grön energi till ditt hushåll.

Vill man se hur det ser ut i verkligheten så har Varla Bleck & Plåt AB monterat ett fullskaleprov på sin verkstad i Kungsbacka.

Så vad kostar det? Få offert eller kontakta Stefan på:

Telefon: 0705-619007
E-post: stefan@varla.se

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se