Kontakta oss

Industri

Scanwaste säkerställer att ditt avfall omhändertas och komprimeras korrekt

Uppladdad för

den

Scanwaste produkter

Med varumärkena Bergmann och Nättraby i spetsen förser Scanwaste välkända aktörer med komprimerande utrustning för avfalls- och restproduktshantering. Den unika Roto-Packern från Bergmann kan reducera din verksamhets avfallstransporter till en tiondel. Andra strategiska komprimeringslösningar som utmärker Scanwaste är tystgående och oljefria Nättraby balpress, som suddar ut problemet med olja som läcker ner i golvbrunnar och unika tunnelkomprimatorn Kapasity med automatisk stängningslucka som förhindrar avfallsspill som skräpar ner på gården. Så har vi den nya banbrytande glaskrossen, som motverkas av monopolets transportörer eftersom de inte prioriterar effektivitet och miljönytta.

Scanwaste säljer främst sina produkter till återförsäljare och transportörer. De flesta konkurrenter säljer både till återförsäljare och direkt till kund. Komprimatorer skapar en konflikt eftersom komprimerat avfall ger mindre volymer och färre transporter, vilket naturligtvis egentligen inte är intressant för transportföretagen. Kunden vill däremot ha tystare renare avfallshantering och bara en hämtning per vecka. Motsättningen gör att den etiska och strategiska aspekten med komprimering kommer i kläm.

-Korrupta maffiametoder lever kvar i branschen. Det bjuds på resor och restaurangbesök för att affärerna ska gå i lås, transportörerna motarbetar effektiviteten och kommunerna väljer ofta det billigare sämre alternativet bland upphandlingarna. Får säljarna provision på så stora maskiner hamnar det strategiska i skymundan. Detta motverkar Scanwaste genom att betala fast lön, säger Lasse Flygt, marknadschef på Scanwaste.

Scanwaste anlitar bara de bästa leverantörerna i branschen. I spetsen går tyska Bergmann, som anses vara komprimeringsbranschens Rolls Royce. De blev först kända för att ha utvecklat pendelkomprimatorn som nu kopieras flitigt av alla tillverkare. Sedan lanserades företagets stora hit, originalet Roll-Packer, som i över 35 år har utvecklats och haft många patent. En original Bergmann Roll-Packer är garanterat marknadens mest beprövade rullkomprimator och tillverkas fortfarande av Bergmann med samma höga krav på kvalitet och säkerhet.

Roto-Packer förkomprimerar ditt avfall direkt på plats

För att reducera avfallshanteringen internt eller ytterligare erbjuder Scanwaste också Bergmanns smarta Roto-Packer. Med en Roto-Packer kan verksamheter reducera sina avfallstransporter till en tiondel, något som är såväl tidsbesparande och säkrare som mer kostnadseffektivt och gynnsammare för miljön.

Vanligtvis sorterar verksamheter sitt avfall i stora containrar eller i kärlstationer, och kärlen rullas sedan ut och töms i en komprimator på bakgården. Om istället en Roto-Packer ställs på stationen så kan den förkomprimera avfallet direkt på plats i säck eller kärl som tar upp till tio gånger mer volym.

-Vi är helt unika på marknaden med denna lösning. Önskar ni däremot en traditionell balpress, erbjuder vi den unika enastående Nättraby-balpressen som är tystgående och hydrauloljefri, säger Lasse Flygt.

Nättraby balpress – hydrauloljefri, tystgående och svensktillverkad av ett familjeföretag i Ronneby.

Balpressar är den vanligaste formen av komprimering och används främst på mindre verksamheter som apotek, pressbyråer och restauranger. Nättraby balpress sticker ut på marknaden som elektromekanisk och tystgående balpress som inte kräver hydraulolja. Andra balpressar drivs av hydraulik och kan inte placeras vid golvbrunnar då risk finns att oljan läcker ut i systemet. Nättraby balpress är inte känslig mot kyla och värme och kan med stor fördel även placeras utomhus och till och med vid golvbrunnar. Placeringen blir väsentligt mycket mer flexibel. 

Derome Byggvaror är ett av företagen som såg de uppenbara fördelarna med Nättraby balpress och valde den till alla sina anläggningar. Argumenten var just att den är oljefri, svensktillverkad och går tyst.

Kapasity – stationär komprimator utan sopspill

Ytterligare en produkt som utmärker Scanwaste i branschen är den nya stationära komprimatorn Kapasity. En stationär enhet har sin positiva funktion i att containern töms separat, därför föredrar kunderna med stora volymer en stationär komprimator. Nackdelen är att den stationära enheten skräpar mer, men Kapasity har löst det problemet med sin automatiska mekaniska stängningslucka på containern, som förhindrar att skräpet trillar ut. Som om det inte vore nog med fördelar så är maskinen handtillverkad så att plastslitagedelar och tätningar mellan pressplattan och ramen inte behövs, därför har den två års garanti och efter tio år kan den renoveras, få ny tvåårig garanti och användas i ytterligare tio år.

Glaskrossen främjar återvinning och hotar transportörerna

En annan produkt som kan göra underverk med din internlogistik är en glaskross. I allmänhet blir det bara lite glaskross i botten när du kastar dina glasflaskor och behållaren transporteras iväg med stora volymer glasflaskor helt i onödan. Scanwaste säljer ”Baby Jaws ”  som krossar glaset omedelbart och är perfekt för barer, restauranger och hotell.

-Ägaren på ett gästgiveri i Höör ringde och skulle ha en glaskross omedelbart. Priset ville han inte ens veta. Han berättade att det var ett fasligt liv varje gång glaset hämtades, vilket medförde att  hotellgästerna klagade och fick bjudas på kompensationsnätter. Oavsett vad glaskrossen kostade skulle det bli billigare än alla gratisnätter, skrattar Lasse Flygt.

Transportörerna motarbetar glaskrossen från Scanwaste då hela flaskor genererar fler transporter och större volymer, vilket ger mer klirr i kassan. Om glaset samlas ihop krossat kan det sedan återvinnas och nya produkter skapas, men mot det har olika argument skapats som inte är trovärdiga. Scanwaste har helt enkelt en farligt bra parallellprodukt som välkomnas av användarna  men är ett stort hot för transportörerna. Dessutom får konsumenterna i form av producentansvar betala en osynlig summa för dessa onödiga transporter.

-Inställningen är gravt oetisk och försöket att spara miljön, pengar och tid för kunden faller omkull.

Bland de företag som prioriterar effektivitet och hållbarhet och väljer Scanwaste finns flera stora kunder och transportörer. Några namnkunniga referenser är Suez Sverige AB, Byggmax, IKEA, Bauhaus och ICA Maxi.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se