Kontakta oss

Kultur

Idol-Bragi blir prins i Snövit

Uppladdad för

den

snövit the musical casting

Islandsfödde göteborgskillen Bragi Bergsson träffade idoljuryn i Göteborg och mötet slutade med stående ovationer från juryn och en guldbiljett. Nu tar han ännu ett steg i karriären med rollen som Prinsen i Snövit The Musical.

Dröse & Norbergs Snövit The Musical, som har premiär på Göta Lejon i Stockholm i höst kommer även att spelas på Bragis hemmaplan Göteborg.
– Det är alltid roligt med ”hemma-matcher” säger Bragi som hoppas att även många av fotbollsfansen skall ta sig till Lorensbergsteatern i vår.

Snövit blir Bragis första musikal vilket känns spännande men också utmanande då han tidigare enbart sjungit på scen.
– Förutom att vara ganska ny inom musiken så har jag egentligen aldrig skådespelat. Jag var röstskådespelare i ett tv-program som barn men det var längesedan och det här blir någonting helt annat. Så just skådespelar-delen blir nog den största utmaningen men också något jag ser väldigt mycket fram emot, säger Bragi.

Från gräsplanen till scengolvet

Bragi Bergsson sjöng mycket när han var yngre men då fotbollen tog alltmer av hans tid placerades sången till slut på hyllan.  Han började spela fotboll i Västra Frölunda IF innan han som 17-åring tog steget till IFK Göteborg och har även spelat i Gais och Utsiktens BK. Men trots framgångarna på fotbollsplanen fanns dragningen till musiken kvar. Då familjen till slut övertalade honom att skicka in ett klipp till TV4s populära talangprogram Idol förändrades livet väldigt fort.
– Jag sjöng mycket då jag var yngre, bland annat i Göteborgs gosskör men fotboll var alltid det som sattes i förarsätet, både på Island där jag är född och förstås i Göteborg där jag växte upp. Undermedvetet tror jag att jag alltid velat hålla på med musik men det blev inte förrän jag var med i Idol förra hösten som jag började syssla med det på allvar.

Mammas tjat tog till slut skruv

Musiken betyder väldigt mycket för Bragi och för honom har familjen varit en stor del i att han till slut vågade ta steget mot en artistkarriär.
– Det är nog mest tack vare mamma som jag gett musiken chansen och börjat på allvar. Hon har alltid trott på mig, sagt att jag är duktig och tjatat på att jag ska göra någonting av det. Det tog nästan tjugo år men sen lyckades hon övertala mig, säger Bragi och skrattar.

Många fans bland eleverna

Bragi halkade in på lärarjobbet då han spelade fotboll i GAIS och hade några dagar i veckan ledigt. Det var en tidigare klassföreståndare som tipsade om att skolan behövde vikarier.
– Fotbollen har varit till väldigt stor hjälp i lärarjobbet eftersom det är något de flesta gillar, även bland dem som är skoltrötta. Jag fick nog ett försprång bland små­stökiga elever jämfört med lärare som inte spelar fotboll.

Många av eleverna har stöttat och uppmuntrat Bragi genom sociala medier sedan hans medverkan i Idol.

En trovärdig prins på scenen

Men nu är det alltså enbart musiken som gäller för Bragi. Inför debuten på musikalscenen kommer han att försöka ta med sig så mycket av sig själv som han bara kan för att bli en trovärdig prins.
– Jag skall försöka relatera till liknande situationer jag själv varit med om och överdrivet leva ut det som prinsen, säger Bragi.

– Vi är övertygade om att Bragi kommer att bli en fantastisk prins. Han har precis den rätta looken och med sin scennärvaro och magiska röst kommer han att trollbinda musikalpubliken minst lika mycket som han gjort på fotbollsplanen, säger producent Anna Norberg som kommer att stå på samma scen i sin paradroll som den elaka Häxan och Drottningen

Snövit The Musical har nypremiär på Göta Lejon i Stockholm den 23 November 2019 och spelas på Lorensbergsteatern i Göteborg den 2 maj 2020.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se