Kontakta oss

Nöje

Originalhäxan är tillbaka

Uppladdad för

den

snövit the musical

I höst gästar Snövit The Musical anrika Göta Lejon med en mix av musikalartister, veteraner, skådespelare och kära återseenden i huvudrollerna. Musikalen har tidigare setts av cirka 120 000 besökare runt om i landet. En av de medverkande är skådespelerskan och musikalartisten Anna Norberg som också är producent för föreställningen.

Rollen som den ondsinta och egensinniga Drottningen och Häxan i Snövit The Musical har även spelats av Nanne Grönwall men nu tar alltså Anna Norberg tillbaka stafettpinnen på scenen igen.

– Faktum är att rollen som Häxan var skriven speciellt för mig i vår första uppsättning av Snövit. Robert Dröse, som också är min livspartner, tyckte att jag var som klippt och skuren för just den här onda beräknande karaktären, säger Anna och vänder sig mot sin sambo med höjda ögonbryn och en menande blick.

– Jag försöker alltid hitta rätt personlighet för rätt roll. I det här fallet kände jag direkt att det fanns en viss korrelation. Anna är väldigt intensiv och kan faktiskt skifta karaktär även i vanliga livet. När hon väl har bestämt sig för något så ger hon sig aldrig och … ja hon kan vara lite skrämmande men har åtminstone förhäxat mig på ett bra sätt i en herrans massa år, kontrar regissör Robert Dröse elegant.

– Det är inte helt nytt. Förra sommaren spelade jag med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Fars Lilla Tös. Jag fick nog lite blodad tand av det, säger Anna och ler stort.

– Jag får en sån enorm energi av att stå på scenen. Det hjälper mig att pysa ut all stress och oro över att hinna med allt som måste göras när man kör eget produktionsbolag som vi gör. Att få möta publiken, som exempelvis när vi välkomnar dem efter föreställningen på Meet&Greet, gör att jag lyfter mentalt. Alla dessa glada barn och föräldrar som först är lite rädda för den elaka drottningen eller häxan men sedan vågar sig fram och vill kramas och prata. Det blir en energi-explosion för mig.

Som alltid har regissör Robert Dröse omarbetat historien, som i detta fall härstammar från Bröderna Grimms välkända saga, till en modernare version med stor ensemble, påkostade kläder och fantasifull scenografi.

– Snövit The Musical innehåller häftig och medryckande originalmusik. Allt från klassiska musikalballader till rock, country och house! Jag älskar att blanda godiset, att ge lite av allt. Det är en känslomässig berg- och dalbana, där sorg möter skratt och dramatik möter show. Det är som livet ibland, en fantasifull och omtumlande sagovärld som innehåller det mesta, säger han med glimten i ögat.

Anna Norberg håller med om att de tar ut svängarna rejält i musikalen och att det är positivt för slutresultatet. Men ibland kan det vara tufft att få ihop allt.

– Vi använder alltid stor drivkraft och massor av humor. Ibland kommer Robert med de mest konstiga idéer, men de mynnar allt som oftast ut i kreativa höjdpunkter. Vi är inte alltid överens om allting men det brukar lösa sig i slutändan. Jag litar på Roberts instinkter när det handlar om manus och regi även om jag ibland måste in och peta. Han litar på mig när det handlar om vad vi skall satsa på. Att vi tar upp Snövit igen känns helt rätt. Musikalen var enormt uppskattad av en stor publik. Dessutom är det en sån klassisk historia. Jag ser väldigt mycket fram emot att få möta publiken i just den rollen igen.

Sedan 2004 driver Anna Norberg produktionsbolaget Dröse & Norberg Production tillsammans med sin livspartner regissören Robert Dröse. De producerar musikaluppsättningar som turnerar i hela Sverige. Senast Djungelboken The Musical som avslutades i mars och den aktuella Robin Hood The Musical med premiär i oktober. Nu tar de sig alltså även an den klassiska Snövit The Musical som de tidigare producerat två uppsättningar av.  Musikalen har premiär 23 november på Göta Lejon.

Om Anna Norberg

Anna har stått på scen sedan 1989 och har bland annat medverkat på Intiman, Berns, Chinateatern och Vasateatern. I TV-sammanhang har hon setts i bland annat Snoken, Anna Holt och Zonen samt i SVT,s julkalendrar Pelle Svanslös och Julens Hjältar. Anna har sjungit, dansat och agerat i flertalet musikaler och på film kan man se henne i bland annat Hälsoresan, Dancer in the Dark och Stjärnsystrar.

Om rollerna

För dem som gladdes åt Baloo och hans björndöttrar i Djungelboken The Musical blir det ett kärt återseende med den talangfulla Bob Hellberg som den tuffa och modiga Snövit som inte låter sig slås ned av någon. En riktig hjältinna på scenen! Anna Norberg, rutinerad musikalveteran, skådespelerska och tillika producent för uppsättningen, spelar dubbelrollen som den elaka och intrigerande drottningen och häxan som gör allt för att stoppa Snövit.  Musikalartisten Patrik Martinsson axlar rollen som drottningens förfinade och fege Härold som gör allt för att klättra uppåt. Ett annat känt ansikte från Dröse & Norbergs produktioner är skådespelaren och musikalartisten Andreas Andersson som spelar Snövits far och tillika Kung över Landet samt den omåttligt populäre Bill Sundberg (Baloo i Djungelboken) som spelar en av dvärgarna. På scenen möts publiken också av en stor talangfull ensemble.

I övriga roller möter publiken bland andra Celeste Cappelen, Henning Ledstam, Anna-Lill Karlberg, Daniel Sorange,  Christian Arnold, Maria Edner, Fredrik Bengtsson m.fl.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se