Kontakta oss

Hus & hem

Vilken typ av köksbord är bäst i ett litet rum?

Uppladdad för

den

Köksbordstyper

Har du en begränsad yta att ställa ett matbord på i ditt hem? Då gäller det att vara smart med valet av köksbord. Genom att inreda smart och genomtänkt går det att få in ett tillräckligt stort köksbord i de allra flesta rum. Men hur ska man tänka för att komma fram till vilken typ av köksbord som passar bäst i ens eget hem?

Inredning handlar i grunden om tycke och smak. Det finns inga generella regler som gäller för alla och det går därmed inte att avgöra vad som är rätt eller fel. Du inreder på det sätt som du trivs med. Svårare än så behöver det aldrig vara.

Samtidigt måste man göra det bästa med förutsättningarna i ens eget hem och något många upplever problem med är utrymmet. Det finns helt enkelt inte plats till allt man hade velat ha. Ett återkommande problem är köksbord, då många tillgängliga alternativ på marknaden är stora och klumpiga.

Men oavsett hur litet köket eller matsalen är går det att hitta ett kök som passar. Det finns smarta lösningar som gör att man kan inreda med ett köksbord i nästan alla typer av hem. Låt oss ta en titt på några olika exempel på saker man kan fundera över när man ska försöka hitta ett lämpligt matbord.

Runda matbord kan vara lösningen 

Det är viktigt att tänka på formen när du ska välja matbord. Hos https://www.sellyhome.se/sv/menu/matrum/matbord-550.html finns mängder av runda matbord, som man på ett smart sätt kan möblera med i hörnen av trånga rum. På så sätt kan man få ytterligare matplatser på liten yta, när man tack vare den runda formen utnyttjar även hörnet.

Just formen på matbordet är centralt när du ska inreda ett trängre utrymme. I vissa fall är lösningen ett runt matbord, i andra fall behöver matbordet vara rektangulärt eller kvadratiskt. Allt beror på förutsättningarna i ditt hem, men lärdomen är att inte låsa sig vid en specifik form. Anpassa snarare formen på matbordet efter hur rummet ser ut!

Väggfästa matbord ger nya möjligheter

För den som bor väldigt trångt, i det som brukar kallas compact living, är nytänkande lösningar kanske det bästa för att få in ett matbord i hemmet. Det finns många väggfästa matbord, som skapar helt nya förutsättningar i rummet. Då kan man enkelt fälla upp och fälla ner matbordet, utan att det ska behöva ta onödig plats när det inte används.

Det finns många smarta studentbostäder som har den här lösningen, just eftersom det öppnar upp för en annan flexibilitet i vardagen.

Hitta fler användningsområden för ett och samma bord 

Det sista och vanligaste tipset är att försöka hitta flera användningsområden för det bord du vill satsa på. Har du inte plats för både ett skrivbord, soffbord och ett matbord? Om utrymmet inte är tillräckligt stort kommer du att behöva prioritera. Det går inte att trolla med platsen i bostaden, om man inte har tänkt göra en mer omfattande renovering.

Det är väldigt många svenskar som spenderar vardagskvällarna i tv-soffan, framför en film eller tv-serie. Då har man också för vana att äta direkt på soffbordet. Hos https://www.sellyhome.se/sv/menu/vardagsrum/soffbord/soffbord-med-forvaring-960.html kan man hitta flera olika soffbord med smart förvaring, för att ytterligare maximera användningsområdet för en och samma möbel.

Drömmen är att kunna ha precis den inredning och de möbler man önskar, men ibland sätter verkligheten och rummens utformning gränser. Då gäller det att anpassa sig så smart som möjligt och att använda samma bord till flera saker är en sådan lösning.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se