Kontakta oss

Sport

Padel tips för nybörjare – 4 vanliga misstag

Uppladdad för

den

padel nybörjare

Har du också hängt med i trenderna och börjat spela padel? Förutom att köpa padelrack finns det en hel del att lära sig och tänka på. Några misstag ser vi är återkommande hos många nybörjare, så vi tänkte hjälpa er lite på traven! Här listar vi de fyra vanligaste misstagen nybörjare gör när de börjar spela padel.

Håller racket i för låg position

padel låg position
Fel

I padel går det snabbt och det gäller därför att skapa dig så mycket tid som möjligt. Dels genom att hålla rätt position på banan, men även enklare genom att hålla padelracket i rätt position. Ett vanligt misstag vi ser hos nybörjare är att racket hålls med en rak arm med låg position.

padel racket position
Rätt

Genom att hålla racket framför dig i mitten av kroppen skapar du dig mer tid. Speciellt vid spelsituationer nära nät, när bollen slås fram och tillbaks i snabb takt förbättras dina chanser att ta poänget genom en korrekt racketposition. Oavsett var på banan bollen slås, har du minimerat avståndet mellan rack och boll på.

Du använder inte bakväggen

dåligt väggspel padel
Fel

Är du nybörjare i padel är det lätt att glömma bort att bakväggen med fördel kan användas vid djupa bollar. Istället för att vända ryggen till och använda bakväggen som din vän, skyddar du den från bollar. Ännu svårare blir det att använda bakväggen om du star tätt intill den. Då gör du det omöjligt för dig att inte fortsätta skydda den eftersom du inte kommer ha en chans att hinna ta den på tillbakavägen.

padel bakvägg
Rätt

Att använda bakväggen utökar dina möjligheter att slå enkla slag. Genom att lämna utrymme bakom dig ger du dig chansen att låta bollen passera dig för att sedan slå tillbaka bollen med hjälp av bakväggen.

För hårda servar

för hård serve i padel
Fel

Är du bekant med andra racketsporter så som tennis kan din första instinkt vara att försöka vinna poänget genom en vinnande serve. Du kanske får med dig några poäng men problemet med hårda servar är att du får mindre tid på dig att ta en bra position för ett slag från motståndarens retur. Desto längre bak du står på banan, desto större vinkel och valmöjligheter ger du dina motståndare.

Position i padel efter serve
Rätt

Ett viktigt mål med serven är att ge dig tiden du behöver för att positionera dig rätt på banan. Om det innebär att du måste minska kraften, så behöver du göra det. Du kanske kommer få färre servess, men motståndaren kommer få en svårare retur och du kommer göra färre dubbelfel.

Har en för upprätt position

raka ben i padel
Fel

Ett vanligt misstag som inte bara hittas av nybörjare, utan som även hittas i mer avancerade spelare är en allt för upprätt position. Du får en sämre balans om du har raka ben och rygg. Vid en upprätt position tvingas du dessutom att slå bollen något nedåt med sämre vinkel över nätet. Du får sämre marginaler och kan få dåliga vanor genom att justera racket med handleden för att kompensera för den höga positionen.

bra position i padel

Med en djupare position stöttar hela kroppen ditt rack som ger dig bättre slag. Du behöver inte kompensera genom att förlita din sving på små muskelgrupper så som handlederna, utan hamnar bakom bollen med hela kroppen som hjälper bollen över nätet.

Bonus: kommunikationen

Padel är en lagsport där ert lag behöver ge varandra de bästa möjligheterna ni kan för att positionera er på rätt sätt. Många nybörjare glömmer just kommunikationen. Kanske har man fullt upp med grunderna, eller så har man bara inte insett vikten i att kommunicera på planen.

Precis som i alla andra lagsporter är er framgång beroende av att man förstår varandra på planen. Om jag går fram, ska du stanna vid nätet eller skiftar vi? Tänk på att prata ihop er innan och under matchen hur ni ska positionera er.

Har du fortfarande inte köpt ditt första padelracket, kan vi tipsa om XLPADEL som här ger sina bästa tips på padelracketar för nybörjare i alla olika prisklasser.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se