Kontakta oss

Mat

Spana in Stockholms nya sushi-hak

Uppladdad för

den

lokal izakaya

Samma anrika lokaler, i en ny skepnad. Oavsett om det är en sen middag med kompisgänget över en avsmakningsmeny, eller om du stannar till själv för en drink, lite snacks eller käk efter jobbet så sitter stämningen i väggarna. Izakaya kommer bjuda på en sushiupplevelse utöver det vanliga. Pondusen rinner av så fort du kliver igenom dörren till denna good-vibe oas.

I samma lokaler som där Sveriges första michelinrestaurang drevs ligger idag Lokal Izakaya, som tillsammans med Lemon Bar utgör Kungholmens egen bakficka.

Kommer man in i baren för att ta en drink, möts du av back-bar målningen som täcker hela baren tillsammans med den stora vinkylen. Med några av Kungsholmens bästa drinkar, och avslappnade miljö fixar Izakaya Kungsholmens bästa plats för en after work, oavsett vilken dag på veckan det är.

Asian fusion, fräscha cocktails och en sushiupplevelse

På den nya sushimeny kan du hitta flera sorters sashimi, sushi på renkött, tonfisk eller lax i kombination med en av de flera olika sorterna saki.

Nu ska vi göra det vi är bra på” säger André som är ägare av Lokal Izakaya.

Izakaya kommer bjuda på en smakupplevelse med deras unika sushiutbud. Deras råvaror kommer från handplockade fiskhandlare för att kunna skapa dagsfärska sushikombinationer, tillsammans med högkvalitativt ris i absmaktning, då sushin penslas i soja under tillverkningen. Dessutom använder de sig utav färskriven wasabirot istället för vanlig wasabi som är gjord utav sesamfrön.

Vi anväder färsk wasabi – riktig wasabi” fyller Izakayas restaurangchefen Sebastian i.

Skön stämning, bra service och gott käk är ledord som Izakaya lever efter.

Det ska vara ett bra pris, så att man ska kunna komma förbi vardagligen och bara ta in lite schysst käk” fyller han i.

Avsmakningsmeny

Avsmakningsmenyn kommer att bestå utav fem olika rätter, som ändras varje kväll beroende på vad som finns färskt hos vår fiskleverantör” berättar Sebastian. För er som älskar deras asian fusion rätter, ni kan vara lugna – det kommer finnas kvar. Sushin kommer bara att adderas på menyn, i sina olika spännande smaker och former.

After work och företagsevent

På Izakaya kan man bara svänga in på en avslappnad, spontan AW. Skulle feelingen kicka in så är det bara att kila över till Lemon – dörr i dörr och fortsätta kvällen in på småtimmarna. Från Tisdagar till Fredagar är det bättre priser i baren tillsammans med enklare käk.

Det är ett bra häng här, man ska kunna komma ner och ta ett glas vin eller en alkoholfri drink, med några bitar sushi, lite snacks, lite käk, och ha det bra” berättar ägaren André.

Lokal Izakaya skräddarsyr även upplägg för företagsevent, där de utefter behov kan styra ihop en schysst asian fusion brunch, eller kanske en avsmakningsmiddag med spännande sushisorter, goda drinkar och skön musik. Helt utefter önskat upplägg.

Här kan man sitta till klockan 1 på en tisdag och bara dricka goa drinkar och snacka” säger Sebastian.

Lokal Izakaya är med sin avslappnade stämning, spektakulära sushimeny och sköna personal ett ställe som garanterar skönt häng. Vill du testa Lokal Izakayas nya spännande sushimeny, eller bara spana in deras avsmakningsmeny?

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se