Kontakta oss

Resor

Nu öppnar Isbolaget det enda hotellet på hela ön

Uppladdad för

den

Isbolaget

I den idylliska skärgården utanför Göteborg ligger den lilla ön Donsö. Bland frisk havsluft i hamnen ligger Isbolaget, ett gammalt ishus för fiskebåtar som en gång i tiden byggdes om till restaurang. Nu utökar Isbolaget och öppnar portarna till sitt nybyggda hotell ovanför restaurangen.

Nyrenoverat & hemtrevligt

Lise-Lotte Sten är delägare till Isbolaget och har nu hand om både restaurangen och hotellet. Hon tog över verksamheten för 5 år sedan. Restaurangen har funnits i 17 år men nu har även portarna slagit upp för det nybyggda hotellet och Isbolaget blir där med det enda hotellet på hela ön.

”Hotellprojektet gick väldigt snabbt, idén kom och bygget börjades snart efter det. Det var gamla kontorslokaler som stod tomma, till ingen nytta. Så då kom idén fram till att bygga Donsös första hotell någonsin.”

Vill man ha det helt nytt, fräscht och idylliskt är det helt klart dags att bege sig av till Donsö. Hotellet andas givetvis skärgård ut i väggspetsarna och med sitt fantastiska läge vid vattnet så har alla rum utsikt mot havet. Färgtemat beige, grönt och blått håller känslan av skärgårdsidyllen från uteserveringen ända in på rummen. Lise-Lotte har varit noga med att hotellet ska kännas hemtrevligt och välkomnande, i allt vad det gäller inredning till atmosfären.

”Vi är jättenöjda med hotellet! Det känns som ett nytt hus och som att komma hem. Här kan man känna lugnet och koppla av. Loungen ska vara ett självklart ställe att bara hänga i och ha det gött! Enkelt och inbjudande.”

Vällagat av högsta kvalité

Oavsett om man planerar en övernattning eller inte så är ett besök hos Isbolagets restaurang ett givet val. En riktig skärgårdspärla med vällagad mat. Restaurangen går i modernt skärgårdstema och inredningen är lika rustik som maten, här får man njuta av maten och miljön på bästa sätt. På den inglasade uteserveringen kommer man ännu närmare havet och den står sig lika bra i alla väder. Isbolaget är väldigt måna om att hålla god kvalité på sin mat. Även om det är en skärgårdsrestaurang så finns det ett välfyllt utbud av annat än fisk och skaldjur att hugga in på.

”På Isbolaget lagar vi mat vi själva tycker om. För oss innebär det rustik, enkel och vällagad mat man ska bli mätt av. Inget krångel. Vi är stolta över varenda rätt på menyn och vi väljer givetvis bara råvaror av högsta kvalité. Jag själv har även ett stort intresse för vegetarisk och vegansk mat så jag planerar inför nya rätter att lägga till på menyn. Här finns någonting för alla. Precis som hotellet så satsar vi på en hemmakänsla även i restaurangen. Vi får mycket beröm och bra recensioner vilket är jätteroligt!”

Hos Isbolaget kan man även boka in en drömlik bröllopsfest. Skärgårdsbröllop i fantastisk miljö med havsutsikt åt alla håll, den perfekta platsen för fest. Stämningsfulla magasinslokaler med plats för upp till hundra personer och ett stort utbud av bufféer för alla smaker. Lokalen är välutrustad med all behövlig teknik och har flexibel möblering. Isbolaget samarbetar även med Sjötaxin så att alla gästerna smidigt kan komma till Donsö.

Framtiden är ljus

Lise-Lotte tycker att det behövs mer aktiviteter på Donsö och bland öarna omkring. Det finns inte jättemycket att göra. Därför känns även hotellet som ett nytt sätt att locka fler besökare till ön. Men det finns mycket mer att göra.

”Just nu kan man hyra cyklar och cykla över till Styrsö, det är en härlig rutt! Men det behövs mer aktiviteter här. Och jag har många idéer kring vad som kan göras, det finns utrymme och potential för området. För vår egen del arbetar vi på att få igång våra konferenspaket för företag. Övernattning och god mat i kombination med arbetet i den här miljön är ett perfekt break från kontoret.”

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se