Kontakta oss

Sport

5 padel tips till nybörjare

Uppladdad för

den

Padel har växt fort i Sverige och håller nästan på att utvecklas till en folksport. Eftersom det är enkel sport att lära sig, går det att få igång ett någorlunda bra spel ganska fort. Vi har sammanställt 5 padel tips till nybörjare som kommer hjälpa dig framgent! 

1. Använd väggarna 

Användandet av väggarna är det man oftast har svårast för som nybörjare. Till och med de som spelat mycket squash brukar har problem med att använda sig av de. Som nybörjare är det då lätt att försöka undvika väggarna genom att antingen försöka ta bollen för tidigt eller inte vara följsam med studsarna. Tips nummer ett är helt enkelt att lära känna väggarna direkt! 

2. Strunta i de hårda slagen

Visst, det är väldigt tillfredsställande att få iväg en ordentlig smash. Ljudet från racket och sedan se hur dina motståndare, som ofta också är nybörjare, springer runt förvirrande på banan. Det man ska veta är att padel inte är en sport där hårda slag är avgörande. Såklart så finns det en del slag som kräver att man slår hårt, men de är inte många. Möter man också en bättre motståndare så är risken hög att de kommer använda de hårda slagen emot dig. Detta genom att smidigt låta bollen studsa i väggen och sedan kontra. Börja alltid med att lära dig grundslagen med kontroll och teknik i fokus. 

3. Spela som ett lag 

Vi kan alla enas om att padel är en social sport. Du kommer alltid ha en medspelare som täcker 50% av banan. Det är viktigt då att man jobbar tillsammans som en enhet, upp, ner sida till sida. Förutom det, är det alltid bra att vara positiv och kommunicera mycket med sin partner då det kommer vara roligare att spela! 

4. Få in nästa boll 

Ett av de absolut bästa tipsen kommer alltid vara att tänka att man ska få in nästa boll. Vill man utvecklas som padelspelare ska man bli mer konsekvent och minimera sina egna misstag. Det spelar egentligen inte roll om man är nybörjare eller proffs. Att ha en låg felprocent innebär en större chans att vinna matcher. 

  • Det är större chans att motståndaren gör ett misstag 
  • Du övar mer, speciellt som nybörjare
  • Finns chans att ta en bättre position på banan och därifrån slå en vinnande boll
  • Mentalt jobbigt för motståndaren när du aldrig gör några misstag

5. Lär dig grunderna 

Padel är en relativt lätt sport att lära sig under en eftermiddag. Det kan vara lätt att tro att man inte behöver lära sig någon specifik teknik, eftersom “det gick ju an sist”. Detta innebär oftast att du som spelare kommer lära dig slagen på fel sätt och plocka upp dåliga vanor på banan. Varför inte ta en grundläggande padellektion eller kolla på instruktionsvideos på YouTube? Att lära sig grunderna är egentligen essentiellt för vad du än tar dig an. Ska du till exempel betta på padel, kan det vara ännu viktigare att man läst på ordentligt.

Hoppas du som läser detta kan ta med dig dessa 5 tips till padelbanan. Sist men inte minst, glöm inte bort att ha kul när du spelar padel. Det kan vara frustrerande efter ditt sjätte slag i nät men upp med humöret och ge dig tusan på att du ska få över nästa boll!

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se