Kontakta oss

Teknik

InBody – marknadens mest exakta kroppsanalys används av NASA, fitnessindustrin och medicinska forskare

Uppladdad för

den

InBody

InBody erbjuder marknadens mest precisa kroppsanalys. Kroppsmätaren uppnår en tillförlitlighet på hela 0,99 i korrelation med DEXA, den gyllene standarden för kroppssammansättningsanalys, och ger samma resultat som röntgen. Därför har elitidrotten, svenska olympiska kommittén, universitetssjukhusen och forskningsvärlden kunnat godkänna den. InBody 770 används inom cancervård och många livshotande sjukdomar skulle kunna förhindras om kroppsanalys blev en naturlig del av människors vardag.

InBody har funnits i 20 år och används i 85 länder. Att tunga namn som NASA, Google, Apple, Porsche, CIA och FBI använder InBody säger en hel del om dess tillförlitlighet. Även för sjukhus som till exempel Karolinska och John Hopkins fyller apparaten en viktig funktion inom vård och forskning.

Den mest kvalificerade kroppsanalysen, InBody 770, ger dig svar på din sammansättning av bland annat muskler, fett, mineraler, vatten på cellnivå och bentäthet. Utöver Inbody 770 finns 270, som är perfekt för dig som är PT och kostrådgivare samt  570, som passar bäst på gymmen.

– På vissa vårdcentraler kostar det 1500 att göra kroppsanalys. Inom en snar framtid kommer du kunna abonnera på tjänsten för en billig peng. För säg 99 kronor per månad går du till gymmet eller mätningscentralen och kollar dina värden. På detta vis säljs tjänsten direkt till medlemmarna. Det kommer att finnas centraler bara för kroppsanalys, men även frisörer och andra aktörer kommer att tillhandahålla den, säger Michael Mece’, VD på Inbody Sweden.

Hans rekommendation är att mäta kroppen varannan vecka till en gång i månaden för att ta reda på om man riskerar att hamna i riskzonen eller redan är där. Om inte annat kan det vara positivt för stressnivån att få bekräftat att allt är bra. Helst ska det inre kroppsfettet ligga på 1-5, och under 10 för att vara godkänt(under 100 på InBody 770) . Nivåer på 10-12 medför en risk och över 13 är det garanti på att livet kommer att förkortas väsentligt, menar han. Det kan lika gärna vara en till synes hälsosam person som övertränar och inte äter tillräckligt.

InBody 770 indikerar om en livsstilsförändring är att föredra framför strålning

Kosthållning och träning är avgörande för risken att utveckla cancer, endast 7 procent av all cancer är genetisk. Medicinska forskare använder sig av InBody 770 inom bröstcancerforskning. InBody 770 mäter hur cellerna mår innan strålning. Eftersom strålningen försvagar alla celler behövs en bedömning göras om det är bättre att satsa på en livsstilsförändring.

– Cellkvaliteten försämras genom stress, dålig kost, brist på motion, rökning, sprit, avgaser  och dålig sömn. Genom att mäta cellerna kan cancer förebyggas och även lindras genom att ändra livsstil i samråd med sjukhuspersonal. Att sova och äta bra, inte stressa för mycket och begränsa gifterna som kommer in i kroppen slår ut cancer, säger Michael Mece’.

I andra länder är det vanligare att ersätta strålning med livsstilsförändringar, men det är på väg att få fäste även här. Mätaren kan också ge indikationer på att en operation bör ställas in om cellerna är svårt utslagna. Dessa kvalificerade mätningar är än så länge vanligare på privata mottagningar.

– Studier i USA har visat att cancerpatienter som strålades levde två år till medan de som ändrade livsstil levde 7 år till. Varför drabbades endast 1 av 30 av cancer under tidigare 1900-tal mot 1 av 3 idag? Det är det inre bukfettet som är en stor del av detta  Förr rörde vi mer på oss och åt inte lika mycket dålig mat, men den stora boven är stressen. Jag har stött på 17-åringar som är tickande bomber. De har ett inre kroppsfett på 15 och ser de inte upp kommer de få en förkortad livslängd med komplikationer.

”Stressa ner och undvik socker för att undvika det farliga inre kroppsfettet”

De senaste tre åren har det gått spikrakt uppåt för InBody och Michael Mece’ är övertygad om att det kommer att fortsätta så. InBody tillverkas i Sydkorea där inbodyn idag finns på dom flesta ställena.

– Tänk så många gastric bypass, hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes vi skulle kunna undvika om landstingen köpte in InBody 770. Det tar bara omkring 3 månader att få ner det farliga kroppsfettet med rätt förändringar i livsstilen säger Michael Mece’.

Hans tips för att leva längre och friskare är att dra ner på socker och snabba kolhydrater, vardagsmotionera, styrketräna ben och rumpa eftersom det ökar fettförbränningen, äta rätt fett som avokado och olivolja eftersom det gamla fettet försvinner först när nytt tillkommer. Sist med inte minst var försiktig med stressen och sov ordentligt.

För att hålla koll på hur din kropp mår och kunna förebygga allvarliga sjukdomstillstånd kan du gå in och mäta dig på ditt lokala gym.

Nyhet för 2020 är InBody-appen. Ladda ner InBody på App Store, som sparar både tid och pengar på yrkeskunnig personal eftersom resultaten förklaras direkt i appen. I appen erbjuds tjänster som tips på muskelträning, bokning av PT och kostrådgivning.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se