Kontakta oss

Nöje

Välkommen till Händelsernas Herrgård

Uppladdad för

den

toftaholm herrgård

På Toftaholm Herrgård är det full fart hela året. Med sitt sagolika läge nära naturen och vattnet bjuds det in till både till sköna sommarkvällar och spöklika höstnätter. Med en gedigen historia av både kända kungagäster och herrgårdsspöken lockar Toftaholm gäster året om.

En lång historia i krig och kärlek

Det sägs att tiden har stått still här sedan 1800-talet och här känns vardagen långt borta, fastän herrgårdens läge är nära geografiskt. Och även om den till synes historiska designen och inredningen tillåter dig att drömmas bort så är hotellet givetvis fullt utrustat med all den moderna tekniken som gäster också vill ha. Gammalt möter nytt i en trolsk kombination.

Rebecka Wärnelöv är marknadsansvarig på Toftaholm Herrgård, hon föll för det lokala och herrgårdens historia.

”Det var en rolig möjlighet som dök upp och jag tog den. Vi får mycket frågor från våra besökare om historien här. Det är ju en historiskt bevarad plats med vacker natur runt om. Ett besök hos oss blir någonting annat än ett standard stadshotell. Detta blir en helhetsupplevelse av både boende och den historiska atmosfären runt om.” säger Rebecka.

Toftaholm har en spännande historia fylld av både krig och kärlek och det finns mycket att berätta om. Det började år 1389 när Jöns Skötta anlände och köpte Tofta by. Familjen adlades Stenbock och slog sig så småningom ner på Toftaholm. Gustav Vasa gömde sig här när han flydde från danskarna och det var även då han mötte Katarina Stenbock som han sedan gifte sig med.

Varje årstid är unik

Toftaholms Herrgård har öppet året om och det är fullt av aktiviteter varje säsong. Man kan nästan säga att varje årstid har ett eget tema på denna historiska plats.

”Vi har ett helt nyöppnat orangeri som är perfekt för sommarens bröllop och fester. Det har kapacitet för 120 personer. Eftersom det är inglasat blir det en bra festplats oavsett sol eller regn, man kan välja hur mycket man vill ha öppet eller stängt. Perfekt då vi ju trots allt är i Sverige där man inte vet om sommaren kommer bjuda in till 15 eller 30 grader. Orangeriet öppnade nyligen så nu har vi börjat ta emot bokningar redan för nästa sommar vilket är jätteroligt!” säger Rebecka.

I det härliga Eco-spat kan man koppla av i badtunna, vedeldade bastutunnor och ett soluppvärmt relaxrum. Ta ett svalkande dopp under sommaren eller göm dig från höstrusket i en uppvärmd bastutunna. Här får hela kroppen och själen slappna av.

Bort från romantiska sommarbröllop nalkas hösten och Halloween och det är dags för Toftaholms eget spöke Matts att ta över. Toftaholm har uppmärksammats som världens läskigaste hotell av flera tidningar och historien förklarar varför. Historien berättar att bondpojken Matts förälskade sig i herrgårdsägarens dotter. Men hon gifte sig med en rikemans son och Matts hängde sig på bröllopsnatten och han hemsöker nu herrgården. I november anordnar herrgården en spökfest till hans ära. När spökena har lagt sig, nåja Matts lurar året om, och vintern kommer förvandlas Toftaholm till ett vackert julslott. Under december bjuds det till julbord med fantastisk mat och liksom på sommaren ett stort utbud av underhållning.

Oavsett när man väljer att besöka Toftaholms Herrgård så garanteras man helt enkelt en fulländad upplevelse. Till aktiviteterna får man heller inte missa den fantastiska maten. Herrgården är en av 600 restauranger i White Guide.
”I White Guides bedömning premieras kvalitet, nyskapande och hållbarhetstänkande.” En garanterad god måltid och en sagolik historisk upplevelse utlovas på ett besök hos Toftaholms Herrgård.

Bilderna är tagna av Kappelphoto.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se