Kontakta oss

Nöje

Vinnaren och fjärdeplatsen i Idol delade högsta vinsten

Uppladdad för

den

robin hood the musical

De träffades på Idolgolvet, blev bästa vänner och tar nu även klivet ut på musikalscenen tillsammans

Sju år har gått sedan Axel Schylström var med om en olycka som gav honom brännskador över 70 procent av kroppen. Efter en tuff kamp för livet kämpade han sig från sjukhussängen till att bli populär deltagare i Idol och Melodifestivalen samt en flitigt anlitad föreläsare och inspiratör.
Trots att han inte kom på första plats i Idol så vann han något som betydde mycket mer. Han träffade där den gladlynte lastbilschauffören  Martin Almgren  från Lindesberg som knep både titeln idolvinnare och bästa vän till Axel.

Musikaldebut med bästa kompisen

Martin har sedan sitt deltagande i Idol, medverkat i Melodifestivalen och etablerat sig som en känd musiker med spelningar runt om i Sverige. I höst debuterar vännerna tillsammans även på musikalscenen i Robin Hood The Musical.

– Jag tycker att det skall bli fantastiskt kul att stå på musikal scenen och dessutom tillsammans med Axel. Jag gillar mest stå på scen i grupp och det gör man verkligen med en ensemble. De vänner och familjemedlemmar som jag har frågat vilken roll de tror jag skall ha har alla utan tvekan svarat Brother Tuck! Så jag tror att Robert Dröse har gjort ett bra val i sin casting”, säger Martin Almgren med glimten i ögat.

– Det skall bli både superkul och utmanande att spela musikal. Kul att prova något nytt och utmanande att lära sig att skådespela. Jag skall gestalta Slim Jim som är en av de fredlösa och föräldralösa i Robin Hoods gäng.  Otroligt kul att få göra det tillsammans med en av sina absolut bästa vänner, säger Axel

Om att tackla det livet ger

Axel Schylström har valt att berätta öppet om brännskadorna som förändrade hans liv och den tuffa utmanande vägen tillbaka. Trots de svåra skadorna har han aldrig låtit motgångarna hindra honom från att uppfylla sina drömmar. Hans nakna självbiografi ”Bränd – En resa genom eld”, följdes av en föreläsnings-turné med samma namn som har blivit en av Sveriges mest bokade föreläsningar bland företag och skolor. Sedan tiden på sjukhuset och genombrottet i Idol 2015,  där han kom på fjärde plats, har han genom sin kamp och envishet visat att allting är möjligt, oavsett förutsättningar.

För Martin Almgren är det mobbingen som har satt sina spår under uppväxten. Han har i tidigare reportage öppet berättat om hur tufft det var under skolåren i Lindesberg.
– Jag blev hackad på ända tills jag var 15 år så visst var det mobbing. Men sen  kände jag plötsligt att det fick vara nog. Jag tänkte att ”nu jävlar skall jag visa dem”.  
I dag har Martin istället lärt sig att omvandla ilskan till energi. I Melodifestivalen 2018 tolkade han låten ”A bitter lullaby” som en kampsång för alla dem som någon gång mått dåligt.

Bara för att man är annorlunda behöver man inte ge upp sina drömmar

Axel Schylström lever under devisen att det går att vända det mesta till något bra. Han blev en förebild för många då han under sin medverkan i Idol aldrig tvekade att visa sig precis som han är i en bransch där utseendefixeringen tar upp alltför stor plats.

– Varför ska man vara som alla andra? Det är ju bara tråkigt. Jag har lärt mig hur mycket man kan åstadkomma med vilja och ihärdighet. Man orkar ALLTID lite till, glöm aldrig det när livet känns tufft, uppmanar han andra som har det svårt.

Martin Almgren håller med i att det är viktigt att få vara annorlunda. 
– Jag är själv inte direkt någon som passar in i ”mallen” för hur media ser på en artist. Jag tycker det är viktigt att ungdomar ser att man kan bli framgångsrik även som en skäggig bergslagare också, säger han.

Klockrena val av artister

Producent Anna Norberg säger att valet av både Axel och Martin var lätt.

– Båda killarna är fantastiska personer och artister. Deras bakgrund och ödmjukhet inför livet gör att man tänker till och bortser från sånt som är oviktigt.  Deras röster känns perfekta för rollerna och musikalen. Jag tror att båda kommer att passa in bra i gänget och göra succé på scenen.

Vännerna kommer också att dela scenen med Joakim Nätterqvist känd från bl.a. filmerna om Arn, skådespelerskan och programledaren Tilde Fröling, musikalartisterna Elisa Bryant och Patrik Martinsson, skådespelaren Christian Arnold och samt en stor ensemble.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se