Kontakta oss

Industri

JES är marknadens mest behändiga och prisvärda villor för juniorer, ensamstående och seniorer – passa på att köpa din lilla drömvilla i Nässjö nu

Uppladdad för

den

JES

JES (junior, ensamstående och senior) är Bbauers första boendekoncept – här går estetik och funktion hand i hand. Huvudsyftet med konceptet är att bygga mindre villor med små lättskötta trädgårdar och uteplats. Villorna finns såväl fristående som i parhusform och storleken är runt 90 kvm. Husen är perfekta för seniorer som önskar bo i marknära senioranpassade mindre villor med utrymmen utomhus. De passar också ypperligt för mindre familjer och ensamstående, som har svårt att hantera kostnaden för en större villa. Nu uppförs de första fem JES-villorna i Nässjö. Tre av villorna i Nässjö är redan sålda, för de två återstående gäller först till kvarn. Ta tillfället i akt och köp ett av marknadens mest prisvärda och lätthanterliga parhus i centrala Nässjö.

Kommunernas ointresse för att skapa bra och moderna boendeformer för äldre lade grunden till att Seniorvillor grundades för snart 10 år sedan. Konceptet är väl testat genom byggnation och försäljning av närmare 200 villor. 2017 förvärvade Claes Brechensbauer rättigheterna för Seniorvillor i södra Sverige.

Mindre lättskötta villor utan trappor med en trygg boendemiljö och konkurrenskraftiga priser

Många seniorer klarar inte av att sköta en jättevilla och det har konstaterats att cirka 70 procent av alla seniorer/pensionärer som har haft ett eget boende i villa, radhus eller kedjehus önskar bo i marknära senioranpassade mindre villor med mindre tomt och en uteplats. För yngre människor och ensamstående är ofta priset för en större villa oöverkomligt. För att även tillgodose dessa gruppers behov startade Claes Brechensbauer JES.

-Det handlar om att bygga smart med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Villa JES är ritad i enkel vardagsarkitektur av min far arkitekt Stefan Brechensbauer och passar i alla miljöer och landskap. Villorna byggs i ett plan utan trappor och är handikappanpassade, säger Claes Brechensbauer, som driver Bbauer.

Utöver husen som är funktionella i detalj och av god kvalitet skapas en attraktiv boendemiljö med skyddande innergårdar och uteplatser. Ambitionen med detta är att skapa ett varierat boende i rätt prisklass för människor som inte behöver en stor bostadsyta.

Tre villor redan sålda i Nässjö – nu återstår två attraktiva parhus och först till kvarn gäller

De fem första husen är under uppförande i centrala Nässjö. Kommunen nappade snabbt på idén med relativt små tomter på 500 kvadratmeter och detaljplanen tillät både parhus och friliggande villor. Boendeformerna tilltalar både ensamstående och par som närmar sig pensionsåldern.

Tre av husen i Nässjö är redan sålda och inflyttningsbara under senhösten. Intresset är stort för de två återstående parhusen och det är först till kvarn som gäller. Byggnationen har kommit såpass långt att det går att titta på villorna och få grepp om rumsligheten. Husen har kanonfint läge i nedre Handskeryd, nära både centrum, natur och skola i anslutning till gamla Folkets Park. Här har du möjlighet att köpa en helt nyproducerad del i parhus med inflyttning till årsskiftet.

Morgonstjärnan i Nässjö – drömtrea med öppen planlösning, uteplats och härlig golvvärme

Arne Fagers gata 19 eller 21 
2 595 000 kr | 476 kvm     

Bebyggelsetyp: parhus
Rum: 3
Boarea: 87,2 kvm
Tomtarea: 476 kvm
Upplåtelseform: Småhus
Inflyttning: årsskiftet 2020/21

JES-villan erbjuder ett stort och härligt vardagsrum med öppen planlösning till köket och utgång till uteplatsen och trädgården. Här finns två bra sovrum, ett stort badrum kombinerat med tvättstuga, en praktisk gäst-wc och garage. På framsidan finns en rymlig infart upp mot garaget.

Materialvalen och utrustningen är påkostade, såsom kök från HTH och Bosch vitvaror. Vattenburen golvvärme ger ett härligt inomhusklimat och är perfekt för äldre som fryser lättare. Allt är nyckelfärdigt för att du bara ska kunna flytta in och trivas omedelbart. Vissa tillval kan också göras, på baksidan finns till exempel möjlighet till en altan med betongplattor eller ett inglasat uterum som kan användas som liten vinterträdgård.

Lågenergihus med stort ljusinsläpp, bra inomhusklimat och lättskött trädgård

Fastigheten levereras med en färdiganlagd liten trädgård, där gräsmattor och asfalterad uppfart ingår i köpet. Husen är lågenergihus med låga driftskostnader och därmed hålls kostnaderna garanterat nere inför framtiden. Ytterligare fördelar är ett stort ljusinsläpp och att det är ett smidigt och lättskött hus som passar både för er som är lite äldre och för den yngre familjen som vill bo snyggt och stilrent.

Villorna är konstruerade med trästomme av lättbalk i kombination med cellulosaisolering och en diffusionsöppen konstruktion. Byggsystemet lägger stort fokus på lufttätheten i klimatskalet (provtryckning ingår) för att säkerställa rätt ventilationsfunktion och energiåtgång samt en fuktsäker vägg och takuppbyggnad. Med detta i fokus möter JES-villan gott och väl framtidens allt hårdare krav på lägre energiförbrukning och förbättrat inomhusklimat.

I Månsarp kan du njuta av fördelarna med villa och bostadsrättsförening på samma gång

Liknande projekt som i Nässjö pågår även i Aneby och Mullsjö och objekten ligger ute till försäljning via Svensk Fastighetsförmedling. I Månsarp planeras femton stycken radhusvillor i bostadsrättsföreningsform. Du äger ditt eget hus, men tar del av bekvämligheten med gemensamma ytor och organisation som sköts via en bostadsrättsförening.  

-Det är unikt med villor till så låga priser som JES-villan. Detta är möjligt på grund av den nätta storleken på runt 90 kvm, ändå stor nog för ett äldre par eller mindre familj. Det finns också en husvariant på 110 kvm, vilket innebär ett extra sovrum och ett allrum förutom vardagsrummet. Nyckelfärdigt kostar en sådant hus cirka 2,6 miljoner exkl. tomt och anslutningar, säger Claes Brechensbauer.

Passa på att genast ta dig en titt på de attraktiva JES-villorna till salu i Nässjö, de kommer att gå snabbt. Varmt välkommen att läsa mer om dem och våra andra JES-projekt på www.bbauer.se

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se