Kontakta oss

Fordon

Upplev friheten med husbilssemester i Sverige – ”svemestra”

Uppladdad för

den

Sverige blir antagligen sommarens enda semesteralternativ så passa på att njut av vårt vackra avlånga land i husbil i år. Husbilssemester är ett unikt resesätt som ger dig möjlighet till avskildhet och valfritt sällskap i större utsträckning än andra transportsätt. Längre ner tipsar Torbjörn Wallin, en av grundarna till Skanditrip i Stockholm, om några smultronställen i outforskade Härjedalen. – Jag kan berätta om platser där ni får vara helt för er själva, säger Torbjörn Wallin.

Familjekoncernen Daylight Husbilscenter och Skanditrip Rental har sålt och hyrt ut husbilar sedan 1982. Företaget ger dig tillgång till service dygnet runt var du än befinner dig i landet. Vad som än händer, vilken tidpunkt som helst på dygnet, skickas servicepersonal ut för att hjälpa dig.

Hyr en högklassig husbil med konkurrenskraftigt pris och oslagbar service

– Det viktigaste för oss är att folk ska kunna få sin semester vad som än händer, säger Torbjörn Wallin.

Husbilarna är fullt utrustade och har en standard som kan liknas med ett femstjärningt hotell. Skanditrip hyr ut husbilar från både Stockholm och Göteborg. Hyr husbil i Stockholm och Göteborg hos Skanditrip.

Köp husbil i mycket gott skick till väsentligt lägre pris

Daylight säljer fina begagnade husbilar med hög standard till lågt pris. Beroende på dina behov och fritidssysselsättningar rekommenderas husbilsmodeller i olika storlekar och planlösningar.

– Du får en husbil i så gott som nyskick, ofta för flera hundratusen mindre än en fabriksny, säger Roger Oscarsson, grundare till Daylight Husbilscenter.

Härjedalens pärlor

Torbjörn Wallin är uppvuxen i Härjedalen och tipsar gärna om pärlor i landskapet.

– Det är en oupptäckt del av Sverige och många blir lyriska när de ser den vackra orörda naturen, säger Torbjörn Wallin.

Här får ni ta del av några av Härjedalens pärlor:

Nyvallens fäbodvall – baka tunnbröd på klassiskt vis och vandra i fjällen

Mitt i vildmarken, på 700 meters höjd över havet, ligger Nyvallens fäbodvall med anor från 1700-talet. Guiden Margareta är född här på vallen. Du får lära dig att göra tunnbröd över öppen eld på traditionellt vis – med färsk mjölk och mjöl från den lokala kvarnen. Tunnbrödsbaket går fint att kombinera med en vandringstur på fjället. Och om du gillar grillad fisk kan du passa på att fisk upp en gädda eller en öring i den närbelägna sjön.

Nyvallen är ett eget naturreservat. Sonfjället och den omgivande gammelskogen bildar Sonfjällets nationalpark. I skogen finns brunbjörn, älg och lo och inlandsisens avsmältning har skapat tydliga och välbevarade geologiska former. Besöket på fäboden tar fyra timmar och tar 4-10 deltagare.

För ytterligare information och bokning: www.nyvallen.com

Ekologiska odlingar och egen korvtillverkning på KRAV-certifierade Härjeåsjöns Lantgård

Härjeåsjöns Lantgård är en gård med anor från början av 1600 -talet. Mikael är sjunde generationen lantbrukare och bor på gården med sin familj. Här är djuren glada, naturen underskön och utsikten över Härjeåsjön magisk.

Sedan 2009 driver familjen en KRAV-certifierad gård med ekologiska odlingar och köttdjur.  Man odlar jordgubbar, tomater och gurkor och under åren har djurbesättningen ökat från 7 kor till ett 60-tal.

Glada djur ger mycket fint kött. Mikaels kusin Annelie driver Åkes Slakt & Styckning, som gör goda korvar på köttet. Sedan säljs korvarna på marknader och i familjens egen lilla butik som är öppen under sommaren.

Sommaren 2019 köpte familjen det som tidigare var Härjeåsjöns Värdshus från kommunen. Nu serveras mat och fika här i den gamla flottarkojan med det nya namnet Flottaren. För att ge fler chansen att uppleva det fina med att bo på en lantgård finns även stugor att hyra.

För ytterligare information och bokning: www.lantgard.nu

Sjöstugan – omtalade våfflor och vidunderlig fjällutsikt

Ett annat måste på vägen är Grövelsjöns anrika oas Sjöstugan. Här finns stugor och rum till uthyrning, husvagnscamping, båtuthyrning och så det klassiska caféet med sina berömda frasiga våfflor med hemkokt hjortronsylt som har blivit ett begrepp i fjällvärlden.

Sjöstugan drivs av Erik Nisén, barnbarn till Anna och Jacob Jacobsson som år 1948 byggde det numera klassiska timrade huset. Han tog över verksamheten från sina föräldrar 2018, då renoverades Sjöstugan och nu är caféverksamheten i full gång igen.

Sjöstugan lockar med sin stillhet och den storslagna utsikten över den svenska och norska fjällvärlden väcker något speciellt i besökarna. Under senare delen av 2020 ska en bastu med panoramautsikt över Grövelsjön och fjällvärlden byggas.

För ytterligare information och bokning: www.sjostugan.com

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se