Kontakta oss

Hus & hem

Kulturjern förskönar din utemiljö med gedigen och tidlösa gjutjärnsbelysning

Uppladdad för

den

Sedan start har Kulturjern skapat gjutjärnsprodukter som lyfter din utemiljö. Kulturjern är ett registrerat varumärke som erbjuder utebelysning (fasadbelysning) och utomhusbelysning för hus, gård och slott samt mark- och parkprodukter av gjutjärn och smide. Söker du en gedigen lyktstolpe att lysa upp trädgården med eller en mysig utebelysning till verandan så är det hit du ska vända dig för rådgivning. Viktigt att tänka på för att varje miljö ska komma till sin rätt är en helhet mellan ljus, exteriör och proportion. Kulturjerns utomhusbelysning är tidlös i designen och gjord av hållbart material.

Både lyktstolpar och fasadbelysning finns i flera modeller som gör att de flesta tidsmiljöer kan bli vackert upplysta, vilket kallas ”belysning för generationer” (registrerat varumärke). Kulturjern har även staket och grindar av smide som tillverkas efter dina mått.

Kulturjerns sortiment är framtagen med inspiration från klassiska uteprodukter och gjutjärnsbelysningar med ambition att erbjuda tidlösa produkter av hållbara material. Genom åren har företaget utvecklat många nya produkter av gjutjärn och smide. Man har även tagit in nya materialslag som till exempel aluminium, koppar och mässing, beroende på vilket material som lämpar sig bäst för en specifik produkt eller vad som är mest tidstypisk. Begagnade äldre föremål har inspirerat till nya produkter som har fått uppgraderingar för att möta nya teknologier och krav.

Kulturjern levererar hållbart hantverk med kort leveranstid och konkurrensmässigt pris

Gjutjärn är i många avseenden ett oslagbart material i en fysiskt och kemiskt hårt utsatt stadsmiljö, i synnerhet segjärn som kan liknas vid en kombination av gjutjärnets hårdhet och stålets slagseghet. Kulturjern använder segjärn i markgaller som skyddar trädens rötter i planteringar. Markgaller i kombination med stamskydd blir ett estetiskt tillskott för stad och park även utanför blomningstid.

-Kombinationen av hantverk och ny teknik ger en unik produktupplevelse som går bortanför dussinvarorna och med en design som håller i generationer. Det är en utmaning att skapa hantverk och ändå leva upp till kundens krav på kort leveranstid och ett attraktivt pris.

Samtidigt har Kulturjern en relation med kunden som ofta sträcker sig över lång tid eftersom produkterna är hållbara både till designen och kvalitetsmässigt, säger Thomas Westin, som driver Kulturjern.

Se Kulturjerns sortiment av utebelysning och produkter för offentlig miljö.

Samspelet mellan ljus, exteriör och proportion är viktigast för att skapa den ultimata belysningen

Kulturjerns produkter eftersträvar en helhet mellan ljus, exteriör och proportion. Med ljus avses, som för många andra aktörer, att olika slags miljöer ska få sin rätta belysning, vilket kan innebära passande färgtemperatur, ljusspridning och placering. Med exteriör menas att armaturen i sig ska komplettera eller lyfta platsen där armaturen placeras, exempelvis en park, herrgård eller en villa. Stilen kan vara barock, gustaviansk, jugend, funkis eller någon annan.

Fasadbelysning Sollerö – en utebelysning som är hantverksmässigt tillverkad helt i gjutjärn. Passar bra till verandor, entréer, hus och torp.

Proportionerna skapar estetisk och visuell jämvikt mellan produkten och omgivningen

När det gäller proportion så söker man en jämvikt mellan produkten och omgivningen. Såväl en för liten som en för stor armatur skapar en obalans där man kan råka förminska en miljös funktion och upplevelse. Till exempel skulle en för stor armatur vid köksingången och en för liten armatur vid huvudentrén kunna leda besökare till fel ingång.

Proportioner är svårt eftersom du måste ta hänsyn till många parametrar i omgivningen, men det är vanligare att kunder väljer en för liten armatur än en för stor. Om en lyktstolpe placeras i en trädgård eller park så måste det vägas in hur miljön ser ut där. Det är inte ovanligt att träd blir 20-40 meter höga, vilket påverkar upplevelsen av armaturens storlek. Om en stolpe används längs en gångväg eller uppfart så är det praktiskt att inte ha en för låg stolpe så att det skapas en bra ljusspridning, men under synfältet så att det inte stör upplevelsen av omgivningen. Helst ska ljuskällan hamna utanför synfältet så att det inte bländar.

Med rätt val kan armaturen komplettera en omgivning och få den att utvecklas estetiskt och visuellt. Välkommen att höra av dig för rådgivning eller om du vill kika igenom Kulturjerns gedigna produktkatalog: www.kulturjern.se

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se