Kontakta oss

Hus & hem

Isolera vinden? – Vi hjälper dig med beräkningen och hur du kan spara utrymme

Uppladdad för

den

Kingspan K-12

Kingspan Insulation är världsledande på högeffektiv isolering och utmärker sig i byggbranschen med att inom en snar framtid ha svenskproducerad produkter. Företagets högsta prioritet är miljö och hållbarhet. Kooltherm K12 Regelisolering är ett isoleringsmaterial som gör det möjligt att bygga högeffektivt med tunnare väggar ner till halva isoleringstjockleken jämfört med traditionell isolering. Kooltherm K12 är en populär produkt för isolering av regelväggar, takstolar och golvbjälklag. Passa på att renovera din vind under årets hemester. Använd Kooltherm K12 – det gör redan ledande byggföretag.

Kooltherm K12 är en högeffektiv isolering med en hård fiberfri kärna som tål höga temperaturer utan att droppa eller smälta. Kooltherm K12 kan användas i tak, väggar och utanpå en regel (som en fasadskiva). Isoleringen tillverkas med en mikroperforerad aluminiumfolie på båda sidor, vilket gör den ånggenomsläpplig och reflekterande. Produkten ha en väldigt låg vikt och är enkel att bära. Kooltherm K12 är registrerad enligt BASTA och bedömd hos SundaHus och Byggvarubedömningen.

Viktiga fördelar med Kooltherm K12

  • Bra brandegenskaper
  • Lambdavärde mellan 0,020-0,021 W/(m·K)
  • Diffusionströg
  • Densitet cirka 35 kg/m3
  • Kliar inte
  • Lättbearbetad

Kooltherm K12 gör din obrukbara gamla vind beboelig

-Det är faktiskt fler kunder som väljer högeffektiv isolering med Kooltherm K12 för att få större utrymme än för dess gynnsamma egenskaper. Tänk på den gamla vinden med snedtak som inte går att använda. Med Kooltherm K12 får du ner taket med 40 procent och vips kan du stå upprätt och kanske använda vinden till sovloft, säger Jerker Grannas, affärsutvecklingschef på Kingspan Insulation.

En kund i Kungälv vann över 8 m2 genom att välja Kingspan K12 till sin vind istället för traditionell isolering. Med tanke på kvadratmeterpriset sparar han in avsevärda summor på att betala mer för högeffektiv isolering.

”Det är mycket enkelt att arbeta med Kooltherm. Jag sågar bara till skivan och trycker enkelt upp den mellan takstolarna.”

Ulf Nilsson Bygg AB (snickeri)

Positiva arbetsegenskaper med Kooltherm K12 är att det är lätt att arbeta med och kliar inte. Materialet är också enkelt att såga och skära i. Kooltherm K12 är diffusionsöppen, det vill säga att materialet släpper igenom vattenånga.

Skanska och andra storföretag early adapters av högeffektiv isolering – miljöförsäljningsargument blir nödvändigt

Kingspans tekniska support ger goda råd till stora företag och privatpersoner över telefon varje dag. Skanska och andra större aktörer förstod tidigt fördelarna med högeffektiv isolering. Jerker Grannas menar att det är inte staten som involverar sig utan storföretagarna själva som ser sitt eget värde i att vara miljömedvetna.

-Det är svårt att få igenom förändringar i byggbranschen när något rullat på år efter år, som i fallet traditionell isolering. Men det handlar inte om att gå över helt från det ena till det andra. Oftast kompletterar man den traditionella isoleringen med högeffektiv, 50/50 är vanligt.

Vill du också isolera högeffektivt med Kooltherm K12 och skapa stora utrymmen, samtidigt som du hjälper till att skona miljön, är du vamt välkommen till Kingspan Insulations hemsida för ytterligare information: www.kingspan.com

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se