Kontakta oss

Nöje

Han ska få publiken att sväva. Både mentalt och rent fysiskt. Pröva och se själv genom att besöka ”En kväll med Thorsten Andreassen…”

Uppladdad för

den

Funnybones

Föreställningen är en skruvad show med magi och verbal graffiti – men glöm tanken på en bländande glitterrevy. Nu får vi möta denne trollkarl och komiker i en avskalad, personlig och värmande föreställning med närhet, humor och överraskningar – annars vore det inte Thorsten Andreassen. Vi som sett denne karismatiske scenpersonlighet tidigare vet om hans specialitet: att använda munnen för att jonglera med pingisbollar.

Vi får en pratstund med Thorsten mellan repetitionerna.
– Jag har ju haft flera figurer som jag arbetat som unders många år, så som Magic Thor med glitterhatt, extravagant kostym och skor. Jag gillar det glittriga och överdrivna. Men nu ville jag göra något avskalat.

Det innebär att han kommer att kliva ur sina tidigare scenroller för att komma närmare sin publik.
– Och just det kan jag bäst göra om jag är mig själv där på scen. Det är via humorn som jag kan sätta fingret på vår ganska allvarliga tid, säger Thorsten.

Som tioåring lärde sig Thorsten trolleriets grunder av sin far som var trollkarl. Thorstens första föreställning var på roliga timmen i skolan i Karlstad.
– Jag genomförde den men fick en sådan scenskräck och ångest att jag lovade mig själv att aldrig uppträda igen. Först efter ett halvår övervann lusten ångesten.

Efter en lyckad karriär som trollkarl och komiker med soloshower startade han Gycklargruppen och var dess pådrivare i tjugo år. Gycklargruppen var Sveriges första nycirkusgrupp med ett otal framgångsrika varietéshower i Sverige och i Europa och med bland annat medverkan på Dramaten där Thorsten var projektanställd i olika produktioner under tio år.

– Jag arbetade tillsammans med några av Sveriges främsta skådespelare; Ernst-Hugo Järegård, Jan-Olov Strandberg och Tomas Bolme. Vid ett publikgenomdrag av pjäsen Resor med moster Augusta på Dramatens stora scen med dessa giganter började jag att skaka igen. Det är mitt enda återfall av scenångest, säger Thorsten.

Idag syns inga spår av scenskräck: det är uppenbart att han njuter av att bara vara sig själv där på scen med sin nya show, som han nu tar med sig ut på turné landet runt. Premiär blir det i Falkhallen, Blackboxen i Falkenberg 1 februari.

– Humor är för mig det yttersta vapnet för att visa något allvarligt, säger Thorsten. I min nya show ska jag få publiken att sväva! Det kan lyckas om publiken vill!


Om Thorsten Andreassen

  • 54 år, bosatt i Stockholm, pappa till tre pojkar mellan 12 och 21 år.
  • Startade Stockholm Street Festival för elva år sedan som idag sommarturnerar i Sverige
  • Driver Funnybones Production som lyfter fram nya svenska och internationella gatuartister och förmedlar olika slags showpersonligheter, ståupp-komiker och nycirkusartister.
  • Mer info: www.funnybones.se

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se