Kontakta oss

Nöje

Stressiga december kräver sin återhämtning

Uppladdad för

den

TanumStrand spa

Söker du recept på njutning och återhämtning i stressiga juletider? We got it! För det är allt något extra stämningsfullt med Bohuslän och den kristallklara skärgården under vintern, speciellt när julen nalkas. På TanumStrand i Grebbestad firar man med bland annat med glöggmys i sjöboden, kräftkok på bryggan och en femrätters julmeny, som alternativ till det klassiska traditionstyngda julbordet.

– Det kommer bli riktigt bra, med massa goda smaker som hör julen till. Till exempel kommer vi att servera havskräftor, vitlök- och sojamarinerad lax med senapskryddad färskost och saffransrimmad sej. Det blir tre förrätter, två huvudrätter och avslutningsvis ”gôttebord” med utvalda klassiker och hemmagjorda praliner. Detta blir ett härligt och exklusivt sätt att verkligen njuta av maten på ett helt annat vis än vad man gör vid ett klassiskt julbord, säger Axel Josefsson, kökschef på TanumStrand.

Menyn är omsorgsfullt framtagen och kärleksfullt tillagad av råvaror från det skandinaviska vinterskafferiet där färska skaldjur möter kryddiga dofter och söta smaker som för tankarna mot jul.

Skaldjurens bästa tid

Tidigare under eftermiddagen njuter du med fördel i hotellets mysiga sjöbod. Under vintern smakar skaldjuren som bäst, därför är det en riktigt stämningsfull upplevelse att avsmaka kräftor från det heta kräftkoket ute på bryggan. Det finns även chans att smaka handplockade delikatessostron tillsammans med ett glas champagne.

Lördagar extra familjevänligt

För att koppla av ordentligt och ladda batterierna batterierna i den hektiska julstressen, kan det vara riktigt skönt att stanna över en natt eller två på hotellet.

– Vi erbjuder massa härliga upplevelser som bastubad med havsdopp eller lugna stunder på SPA. På lördagar är det dessutom extra mysigt för alla som reser med barn. Det blir klappjakt i bergen, familjeträning, kluriga julquiz och självaste tomten kommer på besök. I restaurangen serveras det en julinspirerad barnbuffé, berättar Evelina Carlen från TanumStrand.

Varje kväll avslutas med musikunderhållning i lobbybaren med Alexander Löwmark.

– Stannar man till söndagen kan man starta dagen med skön morgonyoga inne på vårt fina SPA eller bada i vårt familjebad.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se