Kontakta oss

Nöje

Årets svängigaste dansbandsevent

Uppladdad för

den

Dansbandsevent

För nio år sedan, år 2010, var det premiär för den första ”Stora Folkparksdansen”. Folkparkerna i Väst ville göra en stor gemensam avslutning på folkparkssäsongen och det var så evenemanget kom till.

Bjuder upp till dans

”Det var en ren chansning första året.” säger Bosse Liljenor, arrangör. Men det visade sig att det fanns ingenting att oroa sig för, Stora Folkparksdansen drog stor publik och succén var ett faktum. Och i sommar, 16-17 augusti närmare bestämt, är det återigen dags för årets svängom!

Stora Folkparksdansen är ett dansbandsevent som går av stapeln i mitten av augusti varje år. Den hålls i den natursköna Karlsholme Folkets Park i Mariestad bara ett stenkast från Värnens strand. I dagarna två bjuds det upp till fartfylld dans och folkfest. På scen blir det som vanligt ett fullspäckat program uppradat av Sveriges mest omtyckta dansband som garanterat utlovar fullt håll igång och medryckande publik!

Bosse är en av arrangörerna som har varit med från starten och har varje år arrangerat och planerat inför Stora Folkparksdansen. ”Det har varit fantastiskt roligt att arrangera Stora Folkparksdansen sedan start. De första åren minns jag speciellt då det fortfarande var ett relativt nytt evenemang men intresset var stort från besökarna och det har hållit i sig än vilket är jätteroligt. Jag tror vi i dagsläget är runt topp tre största dansbandsevent i Sverige” säger Bosse.

”Född i parken”

Folkparkerna och dess olika evenemang, allt från dans till fest och konserter, har funnits med Bosse i hela hans liv.

”Min morbror var parkföreståndare i parken i Hjo och min mamma jobbade på caféet där. Och jag sov i barnvagnen på plats medan hon jobbade. Jag är kort och gott född i parken.” skrattar Bosse.

”Jag har arbetat i många olika parker under åren. Både som bland annat vakt och föreståndare så det har alltid funnits i mitt liv och jag har alltid tyckt det varit väldigt givande och roligt.”

I och med sitt stora engagemang och många års arbete har Bosse blivit en riktig lokalkändis. ”Man träffar så otroligt mycket människor i detta jobb och lär känna dem och skapar nya kontakter. Jag kan inte ens gå igenom den lokala shoppinggallerian utan att stanna flera gånger och hälsa på och prata med folk jag känner eller som känner igen mig, och det är bara kul!”

Succén fortsätter

Stora folkparksdansen är mycket omtyckt och den planeras att fortsätta i flera somrar framöver. Bosse är dock nu nöjd efter 9 år och detta blir hans sista år som arrangör för eventet.

”Det har varit många roliga år med detta arrangemang men nu är det dags att lämna över till andra, det blir som en omstart för folkparksdansen. En del säger att dansbandskulturen är på väg ned men vi ser att den håller i sig och blomstrar upp varje sommar under eventet. Så Stora Folkparksdansen kommer nog hålla i sig i flera år till!”.

Kom med på en härlig svängom i dagarna två! Stora Folkparksdansen hålls 16-17 augusti i Mariestad. Upplev Sveriges mest älskade dansband, ta en sväng på dansgolvet, ta en mat- eller dryckespaus i restaurangen eller baren, och njut av två kvällar ren och skär folkfest!

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se