Kontakta oss

Hus & hem

Gratis extravärme – har du råd att missa det?

Uppladdad för

den

fläktelement

Elementfläkten är en unik produkt på marknaden som flyttar värmen från taket ner till golvet. På så vis förbättras cirkulationen och du kan stänga av värmen helt vid behov och snabbt få upp den igen. Upp till dubbla energin kan levereras ur ett befintligt vattenburet element och uppvärmningen går 10-15 gånger snabbare. Dessutom passar Värmefläkten alla längder och typer av element, vilket även det är en unik egenskap.

– Människor måste komma ur sina konventionella tankebanor om energi. Vi behöver inte hålla en konstant temperatur inne, golven värms inte upp för det utan energi slösas i onödan. Det är dags att människor lär sig att ta tillvara på den energi som redan finns i rummet, därmed sparas både pengar och miljön, säger Herbert Lindgren, VD på Elementfläkten.

Elementfläkten är en panel av fläktar som fästs under elementet. Den suger in den kalla luften vid golvet och leder den förbi elementet där luften värms upp. Det starka luftflödet gör också att varmluften trycks ner från taket och värmer upp det kalla golvet. Man utnyttjar alltså energin som redan finns i rummet för att få en högre temperatur. Den starka cirkulationen gör att temperaturstegringen går 10-15 gånger snabbare med Elementfläkten, därför är det möjligt att göra kraftiga temperatursänkningar för att spara energi.

Man kan säga att du gör ett konvektorelement av dina befintliga element. Det är därför möjligt att köpa billigare och underdimensionerade element till ditt hem för att sedan komplettera med Elementfläkten.

Fläktkonvektorer är den konventionella lösningen på problemet. Med elementfläkten så behåller du dina gamla vattenburna element som fördelar värmen mycket jämnare då dom är många. Dessutom kan du enkelt sköta monteringen av Elementfläkten själv och slipper dyra hantverkare. Om du önskar skickas färdigmonterade moduler.

Ta tillvara på befintlig värme istället för att låta den stå på konstant

De trådlösa termostaterna styr du enkelt från din smartphone. Reser du till värmen behöver du inte slösa energi i onödan på hemmaplan utan stänger av eller sänker värmen kraftigt och sätter på den i lagom tid till en varm och trivsam hemkomst. Standardtänket om att hålla en konstant temperatur måste helt enkelt ruckas på.

-Med Elementfläkten tar du effektivt tillvara på varmluften. Det är för kundens och miljöns bästa jag håller på med den här produkten, säger Herbert Lindgren.

Från början uppfann han produkten delvis för sin egen skull efter uppvärmningsproblem i Sverige efter hemkomst från Singapore. 2009 var problemet löst och Herbert Lindgren fick patent på Elementfläkten.

Elementfläktens unika marknadsfördelar

  • Upp till dubbla energin kan levereras ur ett befintligt vattenburet element, vilket har verifierats av till exempel KTH(Kungliga Teknisk Högskola) och LTH(Lund Tekniska Högskola).
  • Elementfläkten cirkulerar luften och trycker ner varmluften från taket till golvet. På så vis utnyttjar man också värmen som redan finns i rummet men som annars går förlorad.
  • Elementfläkten är en extremt billig lösning för att öka verkningsgraden på befintliga värmesystem.
  • Elementfläkten är tystgående, ger inget märkbart drag och drar extremt lite elström.
  • Elementfläkten kan regleras i olika steg från 3 v till 12 v för bästa avvägning mellan ljudnivå och effekt.
  • Med Elementfläkten går uppvärmningen 10 gånger så fort, vilket gör det möjligt att göra kraftiga temperatursänkningar under till exempel natten.
  • Lätt att montera, enkel och diskret.
  • Kan anpassas till alla typer av element och kan dessutom skräddarsys i olika längder från 20 centimeter.

Oerhörda energibesparingar – genom att omfördela värme kan du hålla lägre temperatur på alla slags elementet och värmesystem

Kunden Evert Hallqvist är en av alla kunder som rosar Elementfläkten:

”Vår källare har blivit jättebra. Fläktarna står på 7,5 v och håller härliga temperaturen 20-21 grader. Det är varmt och skönt när man skall duscha eller bada”

Alla element kan förbättras genom att låta Elementfläkten fördela om värmen från taket till golvet. Eftersom elementets värme utnyttjas mer effektivt kan du ha lägre temperatur på elementet och därmed få mindre förluster i rören. Den stora vinsten ligger i att kunna eliminera eller åtminstone minimera användandet av ren elvärme och här har du stor hjälp av elementfläktar.

-Nyligen besökte jag en kyrka för att diskutera Elementfläktens fördelar. De skulle kunna hålla 20-21 grader och ändå halvera sin oljeförbrukning. Idag låter de värmen stå på dygnet runt, men de försöker däremot spara energi genom att bara låta lamporna lysa några timmar per vecka. Detta är idiotiskt eftersom de tre elementen säkert drar 1000 gånger mer än alla lampor. Det hade varit mer fruktbart att lysa upp den vackra kyrkan och halvera energiförbrukningen med Energifläkten, men tyvärr är alltför många fast i gamla tankebanor, säger Herbert Lindgren.

För värmepumpsystem kan du med hjälp av elementfläktar förskjuta punkten där spetsvärmen går in till en kallare utomhustemperatur. Skillnaden i ekonomi blir drastisk!

För direktverkande och oljefyllda element har en besparing på 20% konstaterats genom Elementfläktens hjälp, och då har en konstant temperatur hållits 60 centimeter över golvet.

Har du lägenhet har du allt att vinna på Elementfläkten. Driftskostnaden för fläkten är minimal medan värmen ofta blir hela 2-4 grader högre i ett rum.

Prova på Elementfläkten i 30 dagar, är du inte nöjd får du pengarna tillbaka och du betalar endast fraktkostnader.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se