Kontakta oss

Mat

Besök julbordet som tar dig 200 år tillbaka i tiden

Uppladdad för

den

carlstens fästning restaurang

Ta dig tillbaka till 1658 då första stenen sattes på Carlstens fästning ute på Marstrand. Det tog 202 år att färdigställa den spektakulära fästningen. På Carlstens fästning drivs idag en unik restaurang där ett besök är en alldeles speciell upplevelse. Kombinera en guidad tur i fästningen med ett fantastiskt julbord i riddarsalen där maten serveras utav soldater.

Julbord 200 år tillbaka i tiden

I 6 år har Carlsten Restaurang drivits i av Thomas Berndtsson tillsammans med hans fru Nina. Fästningen som har öppet året runt har sedan starten arrangerat privata event, företagsevent och familjedagar. Under juletider är det julborden som står i fokus där den unika miljön får det att kännas som att man tas tillbaka i tiden.

Besöker man Carlsten Restaurang för ett julbord infinner stämningen sig redan vid Marstrands färjeläge. Härifrån går ett gemensamt fackeltåg upp till Kungsporten där en Karolinerofficer hälsar alla välkomna och guidar gästerna upp till Riddarsalen. Det är här Marstrands största och mest spektakulära julbord serveras utav fästningens fångar och Karolinesoldater.

Efter middagen öppnar den festliga batterivåningen med bar och underhållning av DJ sent in på natten. Vill man ha den fullständiga upplevelsen avslutats kvällen självklart med en övernattning i fästningen.

– Det är en unik, rik och trevlig miljö. Allt har historiskt inslag men det har hänt väldigt mycket innanför väggarna, berättar Thomas, ägare av Carlsten Restaurang.

För allmänheten är julbordet bokningsbart mellan fredagar och söndagar 22 november till 15 december.

Ryktet om deras unika julbord sprids via hörsägen, man berättar helt enkelt för sitt nätverk om sin speciella upplevelse.

– Vi har några företag som är här för 5:e året i rad. De blir fler och fler varje år, och det är väldigt roligt, fyller Thomas i.

Konferenser som sammansvetsar

Carlstens Restaurang är en populär destination för konferenser. De har konferenslokaler för sällskap mellan 15 till 250 deltagare per sittning. Här kan man uppleva allt från utmanande aktiviteter som femkamper till avkopplande middagar med övernattning.

Privat eller företagsfester som skapar minnen

I fästningens hjärta finns många festlokaler som andas historia.

Väljer ni att arrangera er fest hos Carlstens Restaurang får ni hjälp av Thomas och personalen med ett skräddarsytt paket. Deras festpaket innefattar allt från mat och dryck till trubadur och städning. Även för er fest bjuder Carlsten Restaurang på en upplevelse utöver det vanliga. Vanligtvis möts gästerna vid färjeläget. De hälsas välkomna och guidas upp till middagslokalen, där de på vägen stannar till för en välkomstdrink. Här kan ni välja till fästningsspel med kanoner och kanonsaluter, eller om ni vill lätta upp stämningen med sammansvetsande aktiviteter så som femkamp och teambuilding. Allt för att ni ska få en så unik och personlig upplevelse som möjligt.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se