Kontakta oss

Nöje

Toftaholm Herrgård – konferens i naturskön historisk miljö

Uppladdad för

den

Toftaholm Herrgård - Hotell och restaurang

Sedan 1389 har Toftaholm Herrgård funnits på samma inbjudande plats, vackert belägen vid sjön Vidöstern. De 44 rummen har alla sin unika prägel, exklusiva engelska blomstertapeter för romantikern och nordiskt stilrent i Bruno Mathsson-rummet. Toftaholm är ett supermodernt hotell med ypperliga konferensmöjligheter, samtidigt som det gamla är bevarat i miljö, atmosfär och gästfrihet. Till jul dukas ett äkta småländskt julbord upp, och vid sjön väntar ett Eco-spa på att pigga upp gästerna.

Under höst och vinter sprakar brasorna hemtrevligt på Toftaholm och borden dignar av läckerheter. Dagens huvudbyggnad uppfördes 1871, och har en historisk charm utöver det vanliga i en naturnära herrgårdsmiljö. Hit kan du komma som privatperson för att koppla av och njuta eller som företag och större grupp för att konferera, fira eller skapa sammanhållning.

Toftaholm erbjuder helhetslösningar för konferenser, det är endast fantasin som sätter gränser för vad som ska ingå. Den stämningsfulla miljön och högklassiga maten ger en naturlig trivsel. I helpension ingår en väl tilltagen frukostbuffé, hemlagad lunch, 3-rätters middag samt kaffe och rejäla smörgåsar.

– Konferensupplägget är väldigt flexibelt, och i princip går allt att välja till eller bort, säger Rebecka Wärnelöv, marknadsansvarig på Toftaholm.

Konferensaktiviteter som sammansvetsar och stimulerar kropp och sinne

Den erfarna personalen hjälper till att skräddarsy konferenspaketet för just er. Gör något som lockar till skratt, förbättrar kommunikationen, imponerar eller utmanar kreativiteten. Toftaholm samarbetar med några av landets allra bästa aktivitetsledare som anpassar varje aktivitet efter konferensdeltagarnas önskemål.

Några av de mest populära aktiviteterna är lerduveskytte, vinprovning, ölprovning, målarverkstad och smålandstapas. Den sistnämnda delar in deltagarna i lag, där det gäller att på tid tillaga, lägga upp och dekorera en förrätt. Toftaholms kockar bedömer sedan rätten och väljer enväldigt ut det vinnande laget.

– En konferens är så mycket mer än planering och möten, det är ett tillfälle att svetsa samman en grupp människor och få fram en gruppdynamik. Aktiviteter och umgänge är minst lika viktigt, säger Rebecka Wärnelöv.

En omtyckt aktivitet som triggar tävlingsinstinkten och skapar samhörighet är Mästarna på Toftaholm, baserad på det populära programmet Mästarnas mästare, men anpassat så att alla kan delta, oavsett ålder och fysik. Under nervkittlande Expedition Toftaholm har laget en ryggsäck med utrustning, och ska knäcka uppgifter som både utmanar kropp och tanke.

Dessutom finns cyklar, fiskeutrustning och roliga utomhusspel.  Alldeles runt knuten finns den kanske största tillgången – ett magnifikt naturreservat med härliga promenadstigar.

På kvällen kan du köra ett träningspass i gymmet, och koppla av i bubbelpool i deras relaxavdelning eller njuta i Eco-spa nere vid sjön. På Eco-spa njuter gästerna av två bastutunnor och två badtunnor, samtliga vedeldade, ett soluppvärmt relaxrum och en brygga från trä-däcket ut i sjön.

Deckarmiddag och närproducerad avsmakningsmeny med femton rätter

Hållbarhet är en viktig aspekt på Toftaholm. Den högkvalitativa restaurangen bjuder på spännande smakkombinationer, och väljer så långt det är möjligt att använda närproducerade råvaror.

– Vår kökschef med personal jobbar med smakkombinationer inspirerade av säsong, skogen och Småland, säger Rebecka Wärnelöv.

Toftaholm är en av 600 svenska restauranger som är med  i Whiteguide; gourmetbibeln  premierar hög kvalitet, nyskapande och hållbarhetstänkande.

Den 22 november invigs julbordet med småländska specialiteter och glöggmingel i den pampiga lobbyn innan sittningen. På lördagar serveras lyxjulbord med halv hummer och live trubadur.

Under höst och vinter kan du även förgylla tiden med spännande events som Den Gyllene Abboren by Toftaholm, en femtonrätters avsmakningsmeny inspirerad av den småländska skogen och naturen, Afternoon Tea och Mord & Mysterier.

På Toftaholm Herrgård skapas er konferens som ni vill ha den. Unika möten är deras vardag, läs mer och kom i kontakt med Toftaholms konferensexperter.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se