Kontakta oss

Fritid

Åsens gård – en prisvärd ridskola med välutbildade islandshästar och säkerheten i främsta fokus

Uppladdad för

den

Åsens gård utmärker sig genom sina välskötta islandshästar med gott lynne, fina stamtavlor och bra gångarter. Här rider du på levande och glada hästar som går max två ridlektioner eller en turridning om dagen. Åsens gård prioriterar säkerhet för både hästar och människor. Av ren omtanke får inga nybörjare följa med på turridning här. Åsens gård är dessutom en väldigt prisvärd hästgård utan att för den sakens skull ge avkall på kvaliteten. Detta är möjligt eftersom verksamheten är småskalig med endast 14 islandshästar.

Alla åldersgrupper är välkomna att rida på Åsens gård. Islandshästar är stabila och rätt så viktbärande, men man har valt 90 kg som maxvikt.

Åsens gård startade för 18 år sedan och drivs med främsta målsättning att hästar och människor ska må bra, samtidigt som tjänsterna är prisvärda. På gården arbetar Madelaine Sandström och Marie Benjaminson. De har lagt stor vikt både på att utbilda sig själva och hästarna. Såväl anläggningen som turridningen är auktoriserade av Svenska Islandshästförbundet.

På Åsens gård delas ryttarna in i små grupper anpassade efter erfarenhet, något som ger nybörjaren trygghet och vana ryttare chans att utöva alla gångarter i en grupp med högre tempo.

Verksamheten baseras på människo- och djurkärlek – regelbunden omsorg skapar välmående hästar

Mycket pengar och energi läggs ner på hästarnas skötsel och hälsa. De har regelbunden tillgång till utbildad hovslagare, hästtandvård och massage. Dessutom kommer en kiropraktor vid behov. Allt för att djuren ska må så bra som möjligt.

-Mitt mål med Åsens gård har alltid varit att verksamheten bygger på respekt för människor och djur, säger Madelaine Sandström, som driver gården.

Ridskola med små grupper uppdelade efter erfarenhet

Grupperna är på max sex ryttare. Du får träna i paddock och rida ut i naturen för att tillämpa det du lärt dig i paddocken. Lektionstiden är 1 timme. Vi arbetar efter klassiska utbildningstrappan samt lär ut gångarter.

Pris: 3300 kronor/14 gånger

Minikurs för barn

På lördagar klockan 12-14 hålls minikurs för barn. De får lära sig att borsta och leda och får rida en timme, 30 minuter lektion och 30 minuter uteritt. De får ledare om det behövs. Denna kurs passar nybörjare eller barn som ridit väldigt lite från fyra år och uppåt.

Pris: 450 kronor/gång

Prova-på-ridskola med start vecka 10, 16, 35 och vecka 40

Nu kan du prova på vår ridskola 5 gånger.

Grupper: onsdagar klockan 17.15-18.15 och 18.15-19.15

Ni får förutom ridningen lära er hästhantering som att borsta, sadla och tränsa.

Pris: 1200 kronor/5 gånger

Helgkurser med ridlektion och uteritt

Mellan maj och september hålls helgkurser som ger dig personlig utveckling i ridning. Denna kurs är för dig som är aktiv ryttare eller har ridit förr.

På lördagen börjar ni med att borsta hästarna och sedan blir det en timmes ridlektion. Deltagarna delas in i grupper efter kunskapsnivå om max fyra deltagare per grupp.

På eftermiddagen blir det en 2,5 timmes tur ute på fina ridvägar.

På söndag kan gruppen välja mellan samma upplägg som lördagen eller en 5-timmars uteritt.

Bo kan du göra på gården i mysiga stugor eller så ordnar Åsens gård lyxigare boende genom sina lokala kontakter. Det blir mycket god närproducerad mat.

Pris: 2200 kr med boende och 1600 kr utan boende

Prova-på-ridning

Prova på hur det är att rida en islandshäst. Passar nybörjare eller dig med mycket liten ridvana.

Pris: 300 kronor/person, 30 minuter lektion och 30 minuter uteritt
Pris privatlektion: 400 kronor/timme för 2-4 personer, 600 kronor/timme för 1 person

Heldagskurser med lektion och uteritt samma dag

Heldagskurserna ger dig personlig utveckling i ridning. Denna kurs är för dig som är aktiv ryttare nu eller har ridit förr.

Hästarna borstas och därefter får ni en timmes lektion. Deltagarna delas in i grupper efter kunskapsnivå om max fyra deltagare per grupp.

På eftermiddagen är det dags för en 2,5 timmes tur i naturen. Turen går på stigar i skog och på skogsvägar där ni kan tölta, trava och galoppera.

Pris: 950 kronor

Turridning med islandshästar för dig som är ridvan

Ge dig ut bland djupa skogar, slingrande stigar och öppna fält i Hallands underbara natur. Lektionerna är för dig som är aktiv ryttare nu eller har ridit förr. I alla fem turridningsalternativ ingår en liten lektion i paddock. Detta för att du skall få känna på hästarna och få lite hjälp med gångarterna innan ni rider ut i naturen.

Du kan boka allt från en fartfylld 1,5 timmarsritt med lösgörande och samlande övningar upp till 5-timmarsturer med varierande ridning.

Pris: från 400 kronor/person, 1,5 timmarsritt

Vill du välja en trygg och prisvärd ridskola ska du välja Åsens gård. Välkommen att läsa mer om utbudet här: www.asensgard.se

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se