Kontakta oss

Sport

Upptäck ett golfparadis mitt i den bohuslänska naturen

Uppladdad för

den

Mjölkeröds golfbana

Mjölkeröds GK är något så unikt som en golfanläggning insprängd mitt i den bohuslänska naturen bland karga klippor och blomsterprakt. Mjölkeröds GK ligger i Tanumshede på lagom hemesteravstånd från Göteborg – det tar endast en timme och en kvart. Du ligger smidigt på E6 hela vägen och anläggningen ligger bara fem minuter efter avfarten. Mjölkeröds golfbana är en vacker park- och skogsbana med 18-hål och smälter väl in i omgivningen. Banan passar nybörjare och proffs lika bra och har en spännande och mycket varierande karaktär. I år är golfen ett särskilt viktigt andningshål för många som tillhör riskgrupp. Att spela golf samtidigt som du socialiserar på avstånd är den ultimata utomhusaktiviteten i virustider.

Mjölkeröds GK bildades 1989 och golfbanan stod klar för spel 1 augusti 1991. Vid denna tid ökade golfintresset starkt i Norge och banan blev snabbt populär för tillresta greenfeespelare. Samtidigt ökade intresset för golf även i Sverige och medlemmarna strömmade till. Idag har klubben runt 720 aktiva medlemmar, en del bofasta och andra sommargäster från Sverige och Norge.

Skräddarsy din utrustning för en ständigt utmanande golfbana

Naturligtvis finns det en välsorterad golfshop på området, laddad med golfskor, kläder och utrustning till extremt bra priser. Kolla alltid först om du kan få bättre pris här innan du handlar av någon annan – det är extra viktigt i nuläget att gynna din lokala butik. Här skräddarsys dessutom utrustningen för att passa just din kropp och din golfsving, allt för att du ska kunna spela så bra som möjligt.

Mjölkeröds golfbana passar alla och är rolig eftersom varje ny runda bjuder på nya utmaningar. Utmärkande för banan är att inget hål är det andra likt, här finns allt ifrån snälla nybörjarvänliga hål till utmanande hål som kräver en perfekt drive. Det finns också mycket goda träningsmöjligheter.

Bana i toppskick bjuder på oförglömlig upplevelse och extraordinär natur

De senaste åren har man lagt krutet på att förbättra spelytorna, vilket har gett fina resultat. Banan är i så gott skick att det är en njutning bara att strosa omkring på den, i synnerhet i år då den är extra grön.

De viktigaste målsättningarna för Mjölkeröds GK är servicenivån och trivselfaktorn. Målet är att du som gäst får en oförglömlig upplevelse.

-I år har de allra flesta tid att uppleva Sverige på ett annat sätt. Ta chansen att spela golf norrut istället för söderut som är standard. Miljön här uppe är oslagbar och fler bör ta tillfället i akt och upptäcka norra Västkusten. Det finns oerhört mycket att göra och varför inte kombinera golf och salta bad med vårt världsarv, hällristningarna i Tanum, säger Kajsa Burden, klubbchef på Mjölkeröds GK.

Bo på anläggningens husbilsparkering och njut av kustpärlor som Kosteröarna, Strömstad och Grebbestad

I år kommer många fler människor än vanligt att åka till sina stugor. Mjölkeröds GK är en perfekt avstickare invid E6 och kommer garanterat att göra intryck med sin estetiskt tilltalande miljö. Ta en dagsutflykt hit eller satsa på en längre semester, där du kombinerar golfen med de närliggande smultronställena. Här befinner du dig endast åtta kilometer från Grebbestad, drygt tre mil från Strömstad och runt en timmes resväg från Trollhättan och Vänersborg. Njut av salta bad och skaldjur och missa inte att ta en tur till Kosteröarnas undersköna marina naturreservat. I omgivningen finns också fina vandrings- och cykelleder.

Om ett par veckor öppnar en husbilsparkering inne på anläggningen. Här erbjuds du en bekväm plats med tillgång till el och dusch i klubbhuset. Bada i havet, njut av god mat på anläggningens högklassiga restaurang och beskåda den spektakulära solnedgången. Husbil är det perfekta sättet att semestra i virustider.

Mjölkeröds GK tar covid-19 på största allvar och vidtog tidigt säkerhetsåtgärder

Mjölkeröds GK var tidigt ute med att följa reglerna för att minimera sprittsmidningen av covid-19. Gästernas och medarbetarnas säkerhet är högsta prioritet. Städningen av klubbhuset har utökats och extra städrutiner har införts i shopen och receptionen.

Eftersom en del medlemmar tillhör riskgrupper för covid-19 är det extra viktigt att hålla avstånd till varandra. Annars är de mest självklara reglerna att tvätta händerna och undvika folksamlingar. Tänk också på att inte plocka upp varandras bollar och putta gärna med flaggan i så att du slipper lyfta flaggan. Det går bra att ta golflektioner så länge du är helt frisk utan symptom.

Golf är en hälsofrämjande utomhusaktivitet som klarar social distans

Det får dock inte glömmas bort att golf är en underbar utomhusaktivitet och ett viktigt andningshål för äldre människor i dessa tider. Att spela golf samtidigt som du socialiserar på lagom avstånd är upplyftande för både kropp och själ.

-Vi har ganska många spelare och de är väldigt duktiga på att hålla avståndet. För många äldre är golfen i dessa tider en oerhört viktig social aktivitet. De mår mycket bättre, både psykiskt och fysiskt, av sina golfrundor. Golf är faktiskt en sport som klarar av krav på distans samtidigt som du är social, säger Kajsa Burden. Varmt välkommen till Mjölkeröds GK – en bohuslänsk pärla med högklassig golf och oslagbar natur. Här kan du läsa mer: www.mjolkerodgk.com

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se