Kontakta oss

Fordon

10-årsjubilerande Halmstad Sports Car Event jobbar utifrån tre hjärtan – bilen, välgörenheten och Halmstad

Uppladdad för

den

Halmstad Sports Car Event omslagsbild

Halmstad Sports Car Event drivs av visionen att vara Sveriges bästa sportbilsevent. Genom att visa upp spännande och ovanliga bilar, bjuda på underhållning och flyguppvisning samt arrangera aktiviteter för hela familjen lever man upp till detta. Det årliga eventet är till för alla er som älskar sportbilar, racingbilar, specialbilar och flyg. Arbetet är helt ideellt och överskottet går oavkortat till välgörenhet. Lördag 18 juli 2020 är det 10-årsjubileum och samtidigt som besökarna kommer att känna igen sig blir det extra av allt. Årets spännande tema är elsportbilar för framtiden.

Sveriges bästa sportbilsevent har plats för 350 privatutställare och 50 kommersiella aktörer. På området finns också montrar för samarbetspartners och sponsorer. Man är långt ifrån störst, men bäst. Här ställs de bästa bilarna ut och organisationen är den bästa. Alla pusselbitar faller på plats. Folk säger att det är ordning och reda.

Årets jubilarer är Alfa Romeo Montreal, De Tomaso Pantera och Citroen SM. Ange vid anmälan om du har en jubilerande bil. 

Elsportbilar för framtiden – Porche Taycan, Tesla och Volvo P1800

Övergripande tema för 2020 ärelsportbilar för framtiden. Få kör än så länge en elsportbil, men det finns ett antal på marknaden. Porche Taycan är eldriven och egentligen ingen sportbil eftersom den är 4-dörrars, men det anser alla som kör den trots det. Tesla Roadster är däremot en tvådörrars med sportbilsprestanda.

Det har blivit populärt att göra om äldre bilmodelletr, endast den gamla karossen behålls och resten byts ut. Till exempel förädlar Caresto Volvo P1800 till en renodlad elsportbil. 


-Vi kommer att visa några spännande elsportbilar i år. Som vanligt lever vi upp till visionen att vara Sveriges bästa sportbilsevent. Våra funktionärer är otroligt skickliga och de vanligaste omdömena om oss är att det alltid är ordning och reda på allt. Vi anstränger oss till det yttersta för att alla pusselbitar ska falla på plats. Det blir underhållning från scenen och aktiviteter för våra yngsta besökare. Målsättningen är att vara en familjedag, både föräldrar och barn ska vara nöjda när de går härifrån, säger Ulf Crona, eventansvarig och ordförande för Halmstad Sports Car Event.

Elbilar för barnen och hållbarhet i fokus med magisk segelflyguppvisning

Barnen kommer att få testa elbilar, det är en väldigt populär aktivitet. Dessutom får de möjlighet att köra radiostyrda bilar och vid entrén får de ett klistermärke. Vidare sker utlottning vid scenen av en cool Bobbycar skänkt av någon av sponsorerna, till en tjej och en kille 0–3 år.

Ta tillfället i akt och upplev flyguppvisningen utanför det inhägnade fritidsbadet där Halmstad Sports Car Event äger rum. I år blir det hållbart tema med bland annat segelflyg. Ulf Crona intygar att det blir en magisk upplevelse.

Samarbete är också inlett med fordons- och transportprogrammet på en av Halmstads gymnasieskolor. Eleverna kommer att presentera projektet på eventet, naturligtvis är ämnet eldrivet.

Årets överskott går till Barncancerfonden och Dyslexiförbundet

Inom området finns det en mängd olika typer av utställare att besöka, inspireras och handla av.

I år kommer engagemanget för att göra skillnad för Barncancerfonden och Dyslexsiförbundet till nytta. Dem kan du prata med då de finns på plats på området. Det finns även catering, kiosker och glass på flera platser.

Fantastisk möjlighet att ställa ut ditt fordon och framhäva dess fördelar helt kostnadsfritt

Som privat utställare visar du upp din speciella bil kostnadsfritt för besökarna och övriga utställare. Det är ett fantastiskt tillfälle att berätta om din bil och visa upp dess kvalitet, bredd och unikum. Anmälda bilar väljs ut så att de klassas in i någon av kategorierna sportbilar, Gran Turismo (GT), racingbilar, rallybilar eller specialbilar. En del bilar kommer att presenteras på scenen och andra via storbildsskärm när Peter Sundfeldt och Bosse Bildoktorn går runt och pratar med fordonsägarna. Alla bilutställare som vill kan delta i Bilparaden, som avslutar dagen klockan 16.30. 

Alla måste visa solidaritet för att minska smittspridningen

-Nu är det oerhört viktigt att vi tar hand om varandra, inte minst för att skona så många människor som möjligt, men även så att vi kan hålla eventet. Var noga med handhygienen och ta ert övriga ansvar för att minimera virusets smittspridning. Vi kommer göra allt för att påverka situationen i rätt riktning. Jag hoppas att vi ses glada och friska i sommar så att vi kan beskåda och njuta av alla vackra bilar, säger Ulf Crona.

De tre hjärtan som organisationen jobbar utefter: Bilen – Välgörenheten – Halmstad är också symboliska för hela Halmstad eftersom det är tre hjärtan i Halmstads stadsvapen. Passa gärna på att ta en dag extra i den vackra sommarstaden. 

Varmt välkommen till Halmstad Sports Car Event 18 juli 2020, 10.00 – 17.00, på Simstadion/Brottet i Halmstad. Boka din taxi här.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se