Kontakta oss

Sport

Trelleborgs Golfklubb satsar på att bli Sveriges bästa Links

Uppladdad för

den

Trelleborgs Golfklubb

Trelleborgs golfklubb utmärker sig med sitt dramatiska läge precis vid havet. Anläggningen är en av Sveriges sydligaste . Här satsar man på hög tillgänglighet och trivsel på alla plan. Under höst och vinter kommer arbete att göras på banan för att skapa ytterligare spelglädje.

-Vi har en tydlig vision, att bli Sveriges bästa Links. Vägen är lång men samtliga 5-milamarscher börjar med ett steg, säger Håkan Johansson, klubbchef.

Folk från inlandet kommer till Trelleborgs golfklubb för havsvyernas skull. Få svenska golfklubbar bjuder på ett lika tjusigt havsläge.

– Och slår du bollen i havet är det bara att ståta med att du har spelat golf i Sverige, men missat landet, säger Håkan Johansson.

Banan kan dessutom spelas annorlunda på grund av de olika vindarna från havet. Anläggningen är välstrukturerad och flack med tydliga hinder.

– Här spelar du mer med insidan än utsidan, säger Håkan Johansson.

Havstemperaturen förlänger säsongen

Banan trafikeras året om, även om antalet besökare naturligtvis minskar under vintern. En av anledningarna till att banan fungerar relativt bra fram till nyår är att havstemperaturen bestämmer hur gräset växer.

– Havet kyls ner långsammare än luften, därför sträcker sig vår säsong längre in på vintern. Däremot startar vi lite senare på våren, just av nämnd anledning. Havet har väldigt stor inverkan på marken, säger Håkan Johansson.

– Men vi är en stor medlemsklubb med ca 1400 aktiva medlemmar. Vi prioriterar hög service och tillgänglighet på alla plan.

Gästspelare välkomnas med lika stor glädje som medlemmar på Trelleborgs golfklubb. Klubben har flera tusen årliga besök och får fin feedback från dessa.

-Vi har många återvändare vilket är riktigt trevligt. Flera av dessa nyttjar vårt lilla ställplatsområde för husbilar, säger Håkan Johansson nöjt.

Golf har blivit ett sätt att umgås

Golfkulturen har förändrats och lyxprägeln nästan helt försvunnit. Istället har golfen blivit en social sammankomst. Man fikar innan spelet och efteråt kanske det blir middag eller några glas.

– Familjer och mindre gäng golfar för att umgås. Den sociala biten överskuggar pengar och de flesta spelar inte bara för att tävla.

Även om snittåldern på klubben är runt 50 har fler juniorer börjat spela, och de lockar i sin tur sina föräldrar till anläggningen. De som har slutat med sina yrkesverksamma liv tar tillfället i akt och kommer gärna under dagtid. När dessa är klara kommer skolungdom samt resterande, vilket ger klubben liv och rörelse under hela dagen och kvällen.

– Trelleborgs golfklubb tilltalar människor i alla åldrar, och det märker vi på en ökning av nybörjar- och fortsättningskurser som finns för alla ålderskategorier, säger Håkan Johansson. Sen har vi en del som besöker klubben enbart för restaurangens eller shopens skull. Dit lockas både semesterfirare, affärskunder och golfgäster. Det gör att vi känner oss som ett litet utflyktsmål. På Restaurang Bistro Links by Dannegården serveras lunch och à la carte med havsutsikt. Här arrangeras även julbord och heldagskonferenser. Restaurangen präglas av lika hög klass och tillgänglighet som shopen, banan och allt annat på anläggningen.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se