Kontakta oss

Sport

Sportcentret firar 45-års jubileum

Uppladdad för

den

Alelyckans Sportcenter

I Alelyckans Sportcenters hallar studsar och flyger bollarna omkring över nät, mot väggar och på bord. Sportcentret i Göteborg har sedan 70-talet erbjudit träning för alla målgrupper med fokus på racketsport. Hit kommer folk för att träna allt från squash till bordtennis.

En självklar verksamhet för tennisfamiljen

Alelyckans Sportcenter firar i år 45-års jubileum År 1974 startade Stellan Björk igång verksamheten tillsammans med sin pappa. Och än idag arbetar stora delar av familjen i företaget så Alelyckans Sportcenter är ett riktigt familjeföretag.

”Vår familj är en riktig tennisfamilj så det var ett självklart val att starta igång ett sportcenter med inriktning mot racketsport. Vi har spelat aktivt i alla år och min mor har vunnit flera SM och även tävlat i Wimbledon.” säger Stellan.

Ett komplett träningscenter

Med racketsport i fokus erbjuder Alelyckans Sportcenter sporter som tennis, badminton, squash och bordtennis. Och det senaste tillskottet är sporten pickleball som är en snabbt växande sport från USA.

”Sporten är en blandning av badminton, tennis och bordtennis. Det är en enkel och social sport som alla kan spela och lära sig snabbt. Just nu är vi ensamma om att erbjuda pickleball i Göteborg vilket vi tycker är roligt och att vi har tagit sporten hit!”

Alelyckans sportcenter är utöver sin inriktning på racketsport ett helhetskoncept för träning och hälsa. På sportcentret finns bland annat ett fullt utrustat gym, minigolf och solarium och de erbjuder både kurser och öppen bokning för enskilda träningspass. Centret uppmuntrar till träning och vill visa att träning är till för alla och är enkelt att komma igång med. Här finns någonting för alla målgrupper och bland besökarna hittar man alla åldrar och allt från fritidsmotionärer till idrottare. Sportcentret uppmuntrar även till regelbunden träning genom att erbjuda abonnering. Det innebär att du kan abonnera en stående tid under en längre period som passar just dig och då garanteras du din plats.

”Vår abonnemangstjänst är ett perfekt alternativ för de som vill ha rutin och hålla igång med regelbunden träning. Då vet man att till exempel varje tisdag- och torsdagkväll blir det ett squashpass. Jag tror det ger mer motivation och att man kommer igång då med en träningsrutin eftersom man har bokat speciella tider.”

Det går även boka hela hallen för större tävlingar och evenemang. I dagsläget är det flera klubbar som håller sina tävlingar i Alelyckans Sportcenter.

”En av de största tävlingarna som anordnas hos oss är Gothenburg Open som arrangeras av Vårvindens Badmintonklubb. Det är runt 500 tävlande från alla våra nordiska länder.
Hela familjer kommer hit för att titta på tävlingen vilket är jätteroligt.”

Under ständig utveckling

Efter 45 år så är utvecklingen av sportcentret fortfarande i full gång. Stellan och familjen arbetar hela tiden på att utveckla verksamheten för att erbjuda kunderna ett toppmodernt träningscenter.

”En del kanske tänker att det finns ingenting mer att göra efter 45 år men det finns det absolut! Vi utvecklas hela tiden. För att bara nämna några nyheter så har vi öppnat en lunchrestaurang och i samband med det så kallat lunchspel där man får ett pass valfri racketsport och sedan lunch till ett förmånligt pris. Perfekt för till exempel kontorsarbetare med stillasittande jobb att komma ut på lunchrasten. Vi har även i våras startat igång med konferenser för företag. Vi uppmuntrar träning och vikten av att röra på sig. Res er från konferensbordet och kom gärna in till oss istället!”

Alelyckans Sportcenter kör på full växel arbetar för ständig utveckling. Deras engagemang och drivkraft har även uppmärksammats av andra och de har bland annat utsetts till Årets utvecklingsföretag av Angereds Företagarförening med motiveringen entreprenörskap, nytänkande och med miljötänk i allt som de utvecklar.

”Att få priset för just utveckling efter att ha varit igång i så många år känns väldigt hedrande. Vi arbetar ständigt med att utveckla verksamheten och det är jätteroligt att andra ser det och uppskattar vårt arbete!”

Alelyckans Sportcenter har öppet året runt uppmuntrar alla att komma på ett besök för ett härligt träningspass!

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se