Kontakta oss

Hus & hem

Svea Redskap – enkla, effektiva och ergonomiska trädgårdsredskap för alla

Uppladdad för

den

Svea Redskap

Det är viktigare än någonsin att hitta givande sysselsättningar på hemmaplan. Att kunna vara utomhus på hemmaplan, samtidigt som du aktiverar kroppen, är en ovärderlig lyx i dessa tuffa tider. Svea Redskap AB har sedan 2002 utvecklat, tillverkat och marknadsfört ergonomiska produkter för att motverka och underlätta belastningsskador. Bra ergonomi skapar bättre effektivitet och företagets ledord är just enkelt-effektivt-ergonomiskt. Svea Redskap är ett av få trädgårdsföretag i hela Europa som tillverkar och säljer egna produkter, i Sverige är man herre på täppan med detta.

Du som har trädgård kan idag skatta dig lycklig för möjligheten att vistas utomhus på hemmaplan. Aktivera dig i friska luften samtidigt som du slår ett slag för hållbarhet och kanske odlar dina egna grönsaker med ergonomiska redskap. Liksom alla trädgårdar är unika är även behovet av trädgårdsredskap det. Svea Redskap har trädgårdsredskap för det mesta, till exempel grusgångar, rabatter, odlingar och plattfogar.

– Vi vet att våra kunder föredrar att ogräsbekämpning tar så lite som möjligt av din tid, därför har vi utvecklat enkla och effektiva trädgårdsredskap. Vi prioriterar ergonomi när vi utvecklar redskapen eftersom vi vet att trädgårdsarbete sliter på kroppen, säger Martin Enkler, Svea Redskaps ägare och VD.

Ergonomiska trädgårdsredskap för alla slags ytor och jordtyper

Återförsäljare av Svea Redskaps produkter finns runt hela landet, bland andra Agria Trädgårdsmaskiner, Gårdsman, Maskinklippet och Carlsönerna. Produkterna säljs i ett litet väl genomtänkt sortiment under varumärket Lucko. Samtliga redskapär utvecklade för olika ytor och olika typer av jord, såsom hård och/eller lerig jord, lätt, lucker sandig eller mullig. Alla produkter är av högsta kvalitet och följer mottot ”Enkelt, effektivt och  ergonomiskt”. Enkelheten gör att såväl en femåring som en erfaren trädgårdsmästare kan använda redskapen. Nedan presenteras några nyckelprodukter som kunderna är extra nöjda med:

Ergo Spade

Ergo Spade med ökad effektivitet och minskad belastning av handleden

Ergo Spade är gjord utifrån handens fysiologi. Spadens läge i handen gör att du inte behöver gripa hårt om skaftet som vilar perfekt i handen. Änden på skaftet skall vila mot handloven, vilket gör att kraften tas uppifrån axeln utan ökad belastning på handleden. En storsäljare och verkligt ergonomisk spade som tagits fram i enlighet med kundernas behov.

Lucko L2 – skaftlöst rensredskap med världsunikt ergonomiskt grepp 

Lucko L2 är ett skaftlöst handredskap för ogräsrensning i trädgården. Redskapet kan också användas för att luckra upp jorden runt plantor och grödor för att syresätta och förbättra näringsupptaget. Dess runda tråd gör att du kan komma väldigt nära plantorna utan att skada dem. Tråden gör också att redskapet inte skär av ogräset utan drar upp det med rötterna. Lucko L2 kan användas i alla slags jordtyper från hårdaste lerjord till lättaste sandjord.

Till skillnad från skaftade trädgårdsredskap belastar inte Lucko L2 handleden, därmed har det ett ergonomiskt grepp som är unikt i världen. Detta redskap rekommenderas speciellt till personer med ledvärk då det ligger stadigt i handen även med ett löst grepp. Handleden får vila när du arbetar med hela armens kraft från axeln. Redskapet känns som en förlängning av handen och är därför perfekt vid handarbete i rabatter och blomlådor.

Hjulhacka

Hjulhackan – bästa handredskapet för att underlätta ogräsrensning och kantskärning

Under arbete med hjulhackan används båda armarna, ryggen hålls rak och med hela kroppsvikten får du riktigt bra kraft framåt. Redskapet är smidigt och lättmanövrerat och gör arbetet i trädgården enkelt, ergonomiskt och tidseffektivt. Handtaget har steglös höjning för att passa människor i alla längder.

Idag har hjulhackan flera användningsområden i trädgårdar och parker, men fortfarande används den främst till ogräsrensning och kantskärning. Exempel på arbetsområden är grus, odlingar, snö, sandbunkrar och rabatter.

Till hjulhackan ingår standardskäret rensbåge, 25cm. Tillbehör för nya arbetsområden utvecklas ständigt. Nuvarande tillbehör du kan köpa är rensbåge i tre övriga storlekar förutom standard, kantskärare, kupplog, gångkratta, snöplog, pendelkratta, djupluckrare och ogräsharv.

Vill du beställa någon av nyckelprodukterna ovan eller behöver du något annat ergonomiskt trädgårdsredskap? Här kan du välja och vraka mellan enkla, effektiva och ergonomiska proffsredskap från Svea Redskap: svearedskap.se och  lucko.se

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se