Kontakta oss

Resor

Säröhus – ett naturnära modernt konferenshotell med havsutsikt och spa

Uppladdad för

den

Sedan 1913 har Säröhus funnits på samma inbjudande plats, vackert belägen på Västkusten vid naturreservatet Särö Västerskog. Läget är unikt med skärgården och skogen nära inpå, samtidigt som storstaden Göteborg nås på 20 minuter. I Särö kan också de gamla pampiga köpmannavillorna beskådas. Säröhus är en supermodern trådlös anläggning med ypperliga konferensmöjligheter, samtidigt som det gamla är bevarat i miljö och atmosfär. Hotellets spa är väldigt populärt, och till jul kan du kombinera det eller konferens med ett julbord av annorlunda karaktär.

Efter många år utan julbord har Säröhus åter valt att satsa lite extra på julen. 25 november startar hotellet sin julsupé med förrättsbord på gnistrande isbädd och dessertbord. Den julinspirerade varmrätten kommer givetvis till bords och kan till exempel vara renfilé med grönkål.

I år är även icke-hotellgäster välkomna på julsupé

– I år öppnar vi upp vår julsupé för gäster utifrån, tidigare har endast hotellgäster fått komma. Söndagar till torsdagar är alla välkomna på julsupén, övriga dagar är det fortsatt endast hotellgäster. Upplägget med varmrätt till bordet är perfekt för dig som är lite trött på det eviga plockandet och kanske rentav förätit dig på julbord. Det är enklare och fräschare, säger Viktoria Dahl, marknadsansvarig på Säröhus.

Med julens spapaket kan julmat och spabad kombineras, vilket är en god idé för att fräscha upp en proppmätt kropp och en trött själ. Viktoria Dahl rekommenderar också att boka in en julkonferens. Då blir det arbete och den obligatoriska julsittningen i ett. Julsupén ingår i den ordinarie menyn för konferensgäster.

Säröhus är ett konferensinriktat hotell, som halkade in på spabanan. De byggde spa för 19 år sen som mervärde för sina konferensgäster, men då kom spaboomen och efterfrågan blev snabbt skyhög. Konferensgäster skulle ha med sig fru eller man på spa och hotellet fick snabbt hålla öppet även på söndagarna när det kom massa förfrågningar om helgpaket.

– Redan från början satsade vi på att tillhandahålla kvalitetsprodukter. Spagästerna kan njuta av den bästa ansiktsmasken eller en högklassig peeling. Tillgänglighet och hög servicenivå är viktigt för oss. Gratis kaffe och choklad ska finnas tillhands så fort gästerna kliver in genom dörren, säger Viktoria Dahl.

Högkvalitativ teknik, hållbarhetsfokus och en unik historisk omgivning

Säröhus ligger i framkant inom många områden. Tekniken är den bästa för att kunna hålla jämna steg med företagens egna konferensanläggningar. För ett par år sedan investerades 2 miljoner på ny teknik. Hållbarhetsaspekten är också en viktig del, och även här ligger Säröhus steget före. Superentreprenören Torgny Berntsson, som tog över hotellet 1976, har hållit hotellet fossilfritt i 19 år, något som många hotell har som mål att uppnå 2020. Utöver det köper man in förnybar el till 100 procent, och har nominerats till Kungsbacka kommuns miljöpris två år i rad.

– Torgny satsar på de stora bitarna och lägger inte ner onödig energi på småkrafs. Han har expanderat mycket och renoverat en del, men byggnaden har sin historiska charm bevarad, säger Viktoria Dahl.

Den historiska omgivningen är ytterligare en faktor som gör Säröhus unikt. De gamla praktfulla köpmannavillorna, som byggdes för aristokratin, är bara i sig väl värda ett besök. Förr gick en tåglinje ut till Särö och Säröhus var från början Lokmannahemmet, men byggnaden har redan från början använts som hotell och restaurang.

Julaktiviteter och frikostig rabatt vid längre vistelse

– Förbindelserna är fortfarande goda till och från Göteborg. På endast 20 minuter är du i centrum. Dessutom är det nära Kungsbacka med Hede Fashion Outlet och åker du lite längre kommer du till magiskt vackra Tjolöholms slott. Här ska ingen behöva ödsla onödig restid utan hinna med både aktiviteter och avkoppling. Vi kan också ordna med transporter och olika slags aktiviteter. I jul kan konferensgästerna bland annat prova juldrycker, bygga pepparkakshus eller delta i vårt Christmas quiz, säger Viktoria Dahl.

För att gästerna ska hinna med så mycket som möjligt under sin vistelse, dras frikostigt 500 kronor av för alla som bokar boendepaket längre än en natt.

Alla är varmt välkomna till Säruhus på ett annorlunda julbord med havsutsikt. Lockar det dig eller vill du boka konferens- eller spapaket kikar du in här: www.sarohus.se

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se