Kontakta oss

Övrigt

Med trygghet, kunskap och tillgänglighet – Oral Care utformar en skräddarsydd tandvårdsplan för just dina unika behov

Uppladdad för

den

oral care tandläkare

Oral Care har två fantastiska kliniker i Göteborg på Avenyn och Arkivgatan. Här får du tid snabbt och målsättningen är att ha Sveriges nöjdaste kunder. Tandvården är skräddarsydd efter patienternas olika behov. Klinikerna kännetecknas av fräscha och lättillgängliga lokaler med högkompetent personal. Dessutom är Oral Care idag störst i Sverige på mobil tandvård.

Klinikerna i Göteborg erbjuder allmäntandvård, implantat, proteser, skenor, tandblekning, tandhygienist och barn & ungdomstandvård. Klinikerna har ett nära samarbete med olika slags specialister, och kan därför snabbt ge sina patienter en tid vid behov av specialistvård.

Extraordinär förmåga att behandla tandvårdsrädsla

– En sak jag vill lyfta som gör mig extra stolt, är att alla anställda på klinikerna oavsett yrkeskategori har en stor förståelse för tandvårdsrädda patienter. Vi har alltid tid och förmåga att behandla din tandvårdsrädsla, säger Amber Abbas, klinikchef och legitimerad tandläkare.

Det är viktigt att kunna hantera tandvårdsrädsla, i synnerhet som hål i tänderna har ökat bland ungdomar. Detta beror främst på en ökad konsumtion av energidryck. Många ungdomar och även barn, dricker tyvärr väldigt mycket energidryck.

Att människor får hål i tänderna är en balansgång mellan kosten och munhygienen. Ibland kan det vara en kombination av båda, därför lägger Oral Care alltid fokus på båda dessa punkter vid undersökningen. På så sätt kan du som patient få tips och råd om hur just du kan undvika hål i tänderna.

Starkt samband mellan hjärtsjukdomar och dålig munhälsa

För att förebygga en god munhälsa bör den friska patienten gå på en planerad undersökning en en gång per år. I slutet av undersökningen ger behandlaren patienten en sammanfattning av undersökningen och informerar om den planerade kallelsens intervall. En kallelse kan också läggas in tidigare om man bedömer att det behövs extra koll på patienten.

– Det viktiga är att varje patient har en individuell kallelseplan som bygger på fynden som hittats vid undersökningen.

Det finns en stark relation mellan tänderna och övriga kroppen. Vi är experter på tänder, men har en god kännedom om övriga kroppen. Varje gång du träffar mig eller någon av våra andra duktiga behandlare så går ni igenom en hälsodeklaration, där noteras sjukdomar, allergier och mediciner. Patienter med svårare sjukdomar får en tydlig markeringen i journalen så att åkommorna lätt uppmärksammas när journalen öppnas. Hos oss ser vi patienten i sin helhet och skräddarsyr en plan utefter detta, säger Amber. På just ämnet hjärtproblem och tänder har det gjorts flera studier, som har bevisat samband mellan olika hjärtsjukdomar och dålig tandhälsa.

Stort intresse för estetiska behandlingar

Något som blivit vanligare är estetisk behandling av tänderna. Området tandblekning är brett men kan enkelt delas upp i hemmablekning och klinikblekning. Oral Care erbjuder hemmablekning som alternativ eftersom de tycker att metoden är skonsammare för tänderna. Innan blekningen görs en fullständig undersökning samt borttagning av all tandsten, för att garantera att det inte finns några kontraindikationer för en eventuell blekning.

Trygghet, kompetens och hög tillgänglighet

Oavsett vad för slags behandling du vill genomgå är trygghet, kompetens och hög tillgänglighet det viktigaste för Oral Care. Klinikernas behandlare tar dig igenom undersökningen lugnt och pedagogiskt och svarar gärna på dina frågor. Självklart får du alltid ett kostnadsförslag så du vet vad du ska betala.

– Som klinikchef bär jag yttersta ansvaret för att varje patient som kliver in på vår klinik ska känna sig trygg. Hos oss träffar du kompetent personal som tar sig tid att lyssna på just dina önskemål. Vi värdesätter ömsesidig respekt och förtroende högt och har med dessa värdeord lyckats bedriva kliniker med nöjda patienter. För oss är varje patient en individ och vi lägger ner den tid som behövs för att lära känna dig och dina önskemål. Välkommen in!

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se