Kontakta oss

Mat

Lokal Izakaya satsar på sushi och avslappnad vardagskänsla

Uppladdad för

den

lokal izakaya

Lokal Izakaya och Lemon Bar har varit samspelta grannar i 23 år och är något så ovanligt som en institution med två helt olika koncept. Lemon Bar, som öppnade två år tidigare än Lokal, präglas än idag av samma avslappnade känsla som när det öppnades på 90-talet. Nu har nya ägare tagit över med målsättningen att satsa mer på maten, och ta tillbaka vardagshänget även på Lokal. Lokal Izakaya återinför sushi på menyn och finkrogskänslan ersätts av en opretentiös miljö med personlig service.

I samma lokaler som Sveriges första michelinrestaurang L’Escargot drevs ligger idag Lokal Izakaya, som tillsammans med Lemon Bar omvandlas till tudelad nattklubb på helgnätterna. Gästerna kan springa fram och tillbaka mellan de båda ställena. Lokal Izakaya är en av endast två cocktailbarer på denna delen av Kungsholmen, Lemon har en mer avslappnad känsla med schlager och burgare. Izakaya har kört Asian fusion under fem år, och återinför nu även sushi på sin omtyckta meny.

– Det var fyra år sedan vi hade sushi på menyn. Vi är den enda riktiga sushirestaurangen i kvarteret eftersom de andra främst fokuserar på avhämtning, säger Sebastian Heelas, restaurangchef.

Rökt röding och färskriven wasabirot

Lokal Izakaya kommer att bjuda på en smakupplevelse utöver det vanliga med sitt annorlunda sushiutbud. På den nya menyn finner du till exempel maki på rökt röding och sashimi på makrill. Restaurangen använder endast färska råvaror och all fisk som används till sushin kommer från handplockade fiskhandlare.

– Dessutom använder vi färskriven wasabirot – riktig wasabi, och inte fejkvarianten som de flesta sushirestauranger gör, påpekar Sebastian Heelas.

Restaurangens populära avsmakningsmeny kommer fortsätta serveras, och innehålla både Asian fusion-rätter och nytillskottet sushi, beroende på vad som passar bäst för kvällen.

Högklassig mat och avslappnad stämning

– Maten kommer naturligtvis att hålla lika hög klass som vanligt, men vi vill hitta tillbaka till den ursprungliga vardagskänslan. Fokus kommer i början att ligga på att skapa en mer hemtrevlig känsla i restaurangen.

Finkrogsprägeln på Lokal Izakaya suddas ut och ersätts med en tillgänglig opretentiös atmosfär. Det vardagliga ska nu få ta lika stor plats som helgfestligheterna. Det är back to basic som gäller och den avslappnade stämningen från 90-talet sätts åter i fokus.

 – Tisdag till fredag är det afterwork med schyssta priser och lättare käk. Vår tanke är att man ska kunna börja med en drink i baren för att sedan lätt kunna fortsätta med middag eller en helkväll på nattklubben, säger Sebastian Heelas.

Lokal Izakaya har förändrats, men själen är densamma. Det är en kvarterskrog och lite till, som tillsammans med Lemon Bar välkomnar alla.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se