Kontakta oss

Resor

Hämta nya krafter tillsammans med dina kollegor på vackra Kosteröarna

Uppladdad för

den

Hotel Ekenäs Koster

Hotel Ekenäs Koster ligger mitt ute i havet på ön Sydkoster, hjärtat i Sveriges första marina nationalpark. I dessa smittspridningstider arbetar många hemifrån och behovet av säkra företagsmöten är större än någonsin. Koppla av och socialisera på ett klassiskt skärgårdshotell beläget på en av västkustens vackraste platser. Här njuter ni av högklassig mat och storslagen natur på Kosteröarna samtidigt som ni tankar psykisk och fysisk energi.

Människor som distansjobbar har behov av trygga sammankomster i dessa märkliga tider. Hotel Ekenäs Koster är den ultimata platsen för återhämtning och trevligt umgänge med kollegor. Hotellet erbjuder det bästa boendet och restaurangen serveras allt ifrån havets läckerheter och nygrillat kött till krispiga sallader och egengjord pizza. Under sommaren sker det mesta utomhus, vilket medför goda möjligheter att hålla avstånd. Under sommaren serveras maten på hotellets tropiska solterrass med strålande utsikt över Kosterfjorden. I uteköket står grillarna varma och när tillfälle ges flyttas grillen ut till beachen.

Passa på att fly vardagen under palmerna tillsammans med kollegor

Ni kan också avnjuta en cocktail i den prunkande Seglarbaren. Här strömmar gamla godingar från högtalarna och det är bästa läge att umgås med kollegorna under palmerna. I verandaloungen kan ni svalka er med en kall öl i värmen.

Hotellets historia började redan 1905. Då var Kosteröarna en viktig plats för sillhandeln och de hitresta köpmännen behövde en plats att bo och göra affärer på. Men när hotellet stod färdigt var sillperioden över och ägarna fick sadla om och bli en del av den växande turistnäringen på Bohuskusten.

Det finns ingen bättre mötesplats än en ö – avkopplingen och vardagsflykten blir mer påtaglig. Hotel Ekenäs Koster har gott om mötesrum om vädret inte skulle tillåta utomhusmöten. På andra etaget i huvudbyggnaden finns två konferenssalar. Vidare finns det möjlighet att nyttja mindre privata grupprum. De digitala faciliteterna är mycket goda med snabb uppkoppling och moderna projektorer.

Omväxlande landskap som bjuder på botaniska underverk och ett magiskt undervattensliv

I Koster naturreservat kan ni cykla, vandra, jogga, gymma och paddla kajak. Koster är med sina stigar och grusvägar perfekt att upptäcka till fots eller på cykel. Det finns också möjlighet till guidad vandrings- eller cykeltur för att upptäcka detaljer i naturen och kulturen. Bara färgen på husknutarna är en fröjd att se.

Kosteröarna är ett andningshål som får er att må bättre både fysiskt och psykiskt. Här finns aktiviteter och sevärdheter av alla de slag. Nära hotellet kan ni strosa runt i Kosters största botaniska park – Bohuslinden. För den som är intresserad av flora och fauna är Koster ett paradis. Här finns en rik och varierad natur – från Sydkosters lummigare landskap med blomsterprakt och inbjudande stränder till Nordkosters klapperstensfält och fyrar med magnifik utsikt.

Kosteröarnas naturreservat omges av ett mycket artrikt havsområde, Kosterhavets nationalpark. Under havsytan döljer sig ett av Sveriges vackraste undervattenslandskap. Med ett cyklop kan ni glida genom svajande sjögräsängar och tångskogar. Strax norr om Ekenäs kan ni även testa en av Kosterhavets snorkelleder.

Ingenstans i Sverige finns en sådan variation av badplatser på en såpass liten yta som Koster. Välj mellan vitkorniga sandstränder, små gömda vikar och solvärmda klippor. Oavsett om ni kommer från Norge eller Sverige erbjuds ni alltid båttransfer. Varmt välkomna till västkustens pärla, Kosteröarna, och anrika Hotel Ekenäs Koster. Här möts ni kollegor emellan och återhämtar er. Här läser ni mer: www.hotelkoster.se

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se