Kontakta oss

Hus & hem

Andrew’s Granite levererar din specialanpassade köksbänkskiva blixtsnabbt

Uppladdad för

den

Andrews Granite skiva

Andrew’s Granite har varit aktiva i Sverige sedan 2007 och erbjuder bänkskivor och fönsterbänkar i granit, marmor, kvarts och keramik. Företaget har levererat till över 10 000 kunder, både privatpersoner och företagskunder som arkitekter, interiördesigners och fastighetsutvecklare. Nyckelfaktorer till framgången är exceptionellt korta leveranstider, kundanpassade lösningar, bästa priser på marknaden och ett varierat utbud.

Andrews Granite är starkt kundorienterade med ett kvalitetstänk som genomsyrar alla led. Oavsett om du ska byta en bänkskiva i köket, fräscha upp ditt badrum eller bygga ett bostadshus med upp till hundra kök är företaget redo med otaliga lösningar. Man kan leverera en enorm mängd olika slags stensorter, materialen är högklassiga såsom Carraramarmor, olika slags granit och kvarts som Silestone, Caesarstone och Technistone. Snart börjar Andrew’s Granite att jobba med en tysk producent som tillverkar högkvalitativ kvarts som verkligen sticker ut på marknaden.

Korta leveranstider och högsta kvalitet till garanterat lägsta pris

Andrew’s Granite har en stark konkurrensfördel i och med sina snabba leveranstider. Normal leveranstid från mätning av köket till installation är 1-2 veckor, majoriteten av leveranser sker inom 10 dagar från mätning.

-Det är få i branschen som levererar så snabbt som vi gör. Dessutom utmärker vi oss genom att vara aktiva i större delen av Sverige, från Malmö i syd till norra regioner som Sundsvall och Östersund, i särskilda fall kan vi leverera ända upp till Kiruna, säger Hjalmar Mae, VD och grundare.

En stor fördel för dig som kund är att Andrews Granite tillhandahåller ett stort antal olika diskhoar och kranar från Blanco och Franke, vilket besparar dig tid och pengar då du slipper att arbeta med olika leverantörer.

Högsta möjliga kvalitet erbjuds till bästa möjliga pris. 100% prisgaranti lämnas på samtliga bänkskivor – är du inte nöjd får du pengarna tillbaka. Dessutom är det 5 års garanti, både på bänkskivor och utförda arbeten.

Välj rätt bänkskiva till ditt kök – kökets karaktär och skivans tålighet viktigt

Att välja bänkskiva är lättare sagt än gjort och det är inte bara att skaffa en stenskiva. Har du råd med en ultramodern kompositskiva eller blir det kanske lika snyggt med en lite billigare granitbänk? Detta bör du tänka igenom innan du bestämmer dig:

  • Din nya bänkskiva bör passa med kökets karaktär och övriga inredning. Det kan bli lite olika val beroende på om du bor i en modern cityetta eller i en sekelskiftesvilla i Dalarna. Rustika möbler går bra ihop med en mörkare stenskiva med varma jordnära färger medan mer industriell design tål en ruffigare bänkskiva.
  • Lagar du mycket mat, bakar, kokar sylt och lägger in gurkor i köket? I så fall rekommenderas en kvarts- eller granitskiva som tål mycket och är nästintill underhållsfri. Kommer din bänkskiva främst fungera som en fin inredningsdetalj, behöver du inte tänka så mycket på slitage och kan exempelvis välja en exklusiv marmorskiva. Jämför du material efter tåligheten är tumregeln att marmor och även några ljusa granitsorter är känsligare och skörare.
  • Tänk inte för mycket på vad dina kompisar eller arbetskamrater säger. Du inreder ditt kök för dig och din familj. En bänkskiva byter man inte lika ofta som gardiner i köket, därför är det extra viktigt att du tycker om den.

Vilket material passar dig bäst – kvarts, marmor eller granit?

Heminredning har en stark koppling till föränderliga och nya trender, men vad gäller köket som investering bör du först och främst prioritera hållbarhet och att bänkskivan är lätt att underhålla. Innan du bestämmer dig för en stenyta är det viktigt att känna till deras egenskaper och skillnader:

Granit – hållbart, naturligt och värmetåligt

Granit är en 100% naturlig och tät strukturerad sten med ett hygieniskt material som är idealiskt att använda som köksbänk. Granitbänkskivor är hållbara och tål högre temperaturer än andra bänkskivor. När man väljer en bänkskiva av granit bör man komma ihåg att lätt granit i allmänhet är mer fuktabsorberande och därför mer mottaglig för fläckar än mörk granit.

Kvarts håller sig i decennier och är lätt att underhålla

Kvartssten eller pressgranit är ett bra alternativ till naturliga material. Kvartssten är ett tillverkat material och innehåller cirka 90% naturliga mineraler. Kvartssten är ett mycket hållbart och hygieniskt material, som med korrekt underhåll håller sig i decennier. Det är viktigt att veta att kvarts är mindre värmebeständigt jämfört med granit och att ytan kan spricka av termisk chock. Kvartsbänkskivan är mycket enkel att underhålla med varmt vatten och tvål.

Marmor är en vacker lyxig natursten – inget för oaktsamma

Marmor är en naturlig sten som har använts som högklassigt material i årtusenden. Den mest kända och mest använda sorten är förmodligen Bianco Carrara från Italien, som i Sverige är mycket vanligt i bänkskivor i kök och badrum. Dessutom finns sorter som Nero Marquina, Dark Emperador, Crema Marfil och Verde Guatemala. Marmor är en mjukare sten än till exempel granit, och bör inte testas med bestick, stansar, syror och starka färgpigment som vin och kaffe. Det är klokt att använda en separat skärbräda, vidta försiktighet med varma föremål, ta bort eventuella fläckar så snart som möjligt och torka ytan med en mjuk trasa eller kökshandduk.

-Den nuvarande krissituationen med Covid-19 har inte påverkat vårt sätt att jobba. Vi är fortsatt stolta över våra korta leveranstider, som genom åren har varit en nyckelfaktor till succé i Sverige, säger Hjalmar Mae.

Varmt välkommen att ta del av det breda sortimentet och kontakta Andrew’s Granite för rådgivning här:  www.andrewsgranite.com

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se