Kontakta oss

Sport

Vitargo sportdryck – elitidrottarnas favorit transporteras rekordsnabbt till musklerna och förbättrar prestationen

Uppladdad för

den

vitargo

Energikakan AB är den skandinaviska återförsäljaren för Vitargo energitillskott sedan 1995. Vitargo är en unik patenterad kolhydrat, som i kliniska studier vid Karolinska Institutet har visats vara överlägsen vanliga sportdryckskolhydrater. Inlagringen av glykogen går 70 procent snabbare, och Vitargo passerar magsäcken 80 procent snabbare än andra sportdryckskolhydrater. Många elitidrottare använder Vitargo, men produkterna passar även “elitmotionärer” mycket bra.

Energikakan grundades av triathleten Tomas Gustavsson. Vitargo gjorde att han kunde hålla tempot längre, och aldrig gick in i väggen. Dessutom kände han en annan slags fräschör efter träningen än tidigare.

– Även om vår främsta målgrupp är starkt prestationsinriktade idrottsmänniskor kan även vanliga motionärer ha nytta av Vitargo. En god kosthållning räcker långt, men många vet inte att de får i sig för lite för att kunna prestera sitt bästa. Testa ditt energiintag och komplettera med Vitargo vid behov. Så utvärderar du själv efter ett tag om produkten har uppnått önskad effekt, säger Jeanette Blomster, marknads- och produktansvarig på Energikakan AB.

För elitidrottare – som kanske måste få i sig 5000 kalorier om dagen – är det lämpligt med energitillskott eftersom det kan vara  svårt att få i sig så många kalorier genom bara kosten. Jeanette Blomster påpekar att Vitargo absolut inte är någon dietdryck utan en komplettering till en god kost. Det handlar om att få ett ökat energiintag för att kunna uppnå bättre resultat med den träning man ägnar sig åt.

– Vi är inte intresserade av att vara störst utan bäst, något eliten känner snabbt. Trovärdigheten är viktig för oss, ingredienserna måste hålla högsta kvalitet.

Elitidrottarnas positiva effekter av Vitargo bekräftades av Karolinska Institutet

Det började på tidigt 1990-tal då en grupp elitidrottare inom sporter som längdskidor, triathlon och rodd, kände ett behov av effektivare sportdrycker än de som fanns på marknaden. Ju mer de ansträngde sig, desto sämre fungerade magen när de drack sportdryck.

På Lyckeby Stärkelsen (idag Lyckeby Culinar AB) började man laborera med stärkelse i sportdrycksblandning istället för socker, sockerarter och maltodextrin. Efter ett tags experimenterande levererades en specialstärkelse som testades av bland andra elitidrottarna Håkan Westin, Tomas Gustavsson, Agneta Andersson och Maria Brandin. Alla var överraskande positiva och kunde känna skillnad från de drycker de brukade använda.

Effekten av Vitargo som atleterna noterade, bekräftades i kliniska studier på Karolinska Institutet i mitten av 1990-talet. Studierna visade att effekten på både prestation och återhämtning var starkt positiv. Testpersonerna kände att de kunde hålla sitt tempo längre och därmed få bättre tider och återhämtningen gick fortare. En bonus är att Vitargo idag tillverkas av waxymajs och därmed är glutenfri.

– Vitargo används idag i 65 länder och det är många elitidrottare runt om i världen som tar produkten regelbundet. Viktigt att nämna är att vi inte sponsrar utan alla måste köpa produkterna. Vitargo passar även vardagsmotionärer eller kanske snarare elitmotionärer som vi brukar säga. De som kör Vättern runt, Vasaloppet, Göteborgsvarvet och marathonlopp är en stor användargrupp, säger Jeanette Blomster.

Väl framforskad hemlighet som utmärker sig genom att ha bäst kvalitet

En av Vitargos dokumenterade styrkor är just att drycken snabbt transporteras genom magsäck till tarm och ut i blodet till de arbetande musklerna. Pulverdrycken kan med fördel blandas med protein eller kreatin. Minst 50 procent av blandningen måste bestå av Vitargo för att Vitargoeffekten ska uppnås. Eftersom Vitargo är en högkvalitativ produkt är det också viktigt att till exempel använda sig av kvalitetsstämplat kreatin.

– De flesta motionärerna vet inte att det finns kreatin av utmärkt kvalitet, som konkurrerar med sämre kreatin-kvaliteter på marknaden. Vi tävlar inte med lägsta pris utan med bästa kvalitet, därför är det viktigt att alla ingredienser i produkterna också är högkvalitativa.

Produktsortimentet har efterhand utökats med Vitargo + Electrolyte, sportdrycken med mineraltillsats och en återhämtningsdryck vid namn Vitargo POST. Förutom sportdryckspulvret, som består av enbart Vitargo och inga sockerarter, finns gel och energibars.

Många vet inte om att Vitargo tillverkas i Sverige på Lyckeby Starch i Kristianstad, och  patent på produkten har Swecarb AB. Att inte Vitargo har börjat tillverkas i större skala beror på att den är dyr att tillverka och stor skicklighet krävs inom stärkelsekemi.

Vitargo är en väl framforskad hemlighet med originalprodukter, som ger säker och bevisad effekt för såväl elit som motionär. Välkommen att prova oss!

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se