Kontakta oss

Skönhet

Vad är fillers?

Uppladdad för

den

fillers läppar

Filler kallas inom plastikkirurgi ett medel som injiceras i huden på olika djup för att hjälpa till att fylla ut rynkor i ansiktet, ge ansiktsvolym och förändra ansiktets egenskaper. De allra flesta av dessa fillers ger en temporär eftersom produkten så småningom absorberas av kroppen.

Produkterna i fillers består i de flesta fall av stabiliserad hyaluronsyra som finns naturligt i människans kropp.

Fillers används vanligtvis för att fylla kinderna, läpparna eller linjerna från näsan till munnen med fillers.

Hur mycket kostar en fillerbehandling?

Många kliniker tar betalt för det antal milliliter som används vid en fillerbehandling. Priset för 1 ml varierar och är i regel mer i storstäder än småstäder. Fillers i Göteborg kostar ca 4000 kr.

För många behandlingar räcker 0,5 – 1 ml bra för till exempel fillers för läppar, mörka ringar under ögonen, tear troughs eller tårdiken. För de som satsar på ett ”softlift” används ca 4-6 ml filler.

Hur länge håller fillers?

Effekten varar i cirka sex månader eller längre. Framgångsrika resultat beror på hudens hälsa, injektionssköterskans skicklighet och viken typ av fillers som används. Oavsett produkt beror fillers varaktighet mycket på mängden aktivitet i regionen där det injiceras. Träning och högintensiva aktiviteter som fysiskt arbete kan stimulera blodflödet och förkorta livslängden för fillers.

Går det att ta bort fillers?

Fillers kan tas bort med en injicerbar behandling som kallas hyaluronidase eller hyalase. Produkten injiceras i området som behandlats med fillers.

Hyalase finns naturligt i kroppen precis som hyaluronsyra i fillers. Enzymet löser upp hyaluronsyran genom att bryta upp bindningarna som håller ihop molekylerna. Där de bryts ned absorberas dessa molekyler naturligt av kroppen med inga eller minimala bieffekter.

Du kommer att märka en minskning av volymen till området omedelbart efter behandlingen, men svullnad är vanligt, så det kan vara svårt att se den fulla effekten av fillerborttagning så snabbt. Vänta 72 timmar för att behandlingen ska få full effekt.

Biverkningar och risker

En korrekt utförd fillerbehandling medför milda biverkningar. Injektionsstället kan bli lite rött och blöda lite grann när fillern injiceras. Efter behandlingen kan du uppleva en lätt smärta eller spänning i injektionsområdet. Andra förväntade reaktioner i injektionsområdet är blåmärken, svullnad och klåda.

Återhämtningstiden från en injektion är omkring 3 dagar, eftersom svullnad och blåmärken kan vara ett problem.

Riskerna med en felaktigt utförd fillerbehandling inkluderar blåmärken, rodnad, smärta eller klåda. I ovanliga fall kan det förekomma infektioner eller allergiska reaktioner, vilka kan orsaka ärrbildning och bölder som kan kräva kirurgisk korrigering.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se