Kontakta oss

Hus & hem

Rulla hem möjligheternas hus

Uppladdad för

den

Rullebo villavagnar

Rullebo tillverkar nordiska flyttbara trähus med fullständig utrustning. Användningsområdena är oändliga: skrivarlya, gäststuga, tvättstuga eller varför inte en rofylld tillflyktsort. Endast fantasin sätter gränser.

– Som bostadsmarknaden ser ut idag blir våra nyckelfärdiga hus på hjul alltmer attraktiva som åretruntboende. De två tydliga trenderna vi ser är förstaboende – ett jättebroblem för många ungdomar – samt seniorboende. Bo billigt så att pensionen räcker till resor och andra njutningsmoment, säger Calle Kindbom, koordinator och säljare på Rullebo.

Många kunder sätter upp en gäststuga på tomten för vänner och familj. Det finns även campingplatser som inreder Rullebostugorna till gemensamma tvättstugor eller omklädningsrum.

Flexibla lösningar i bostadskrisens spår

De rullande husen kom ut på marknaden 2015 då bostadsbristen hade kulminerat. Kommunerna var tacksamma över det mångsidiga alternativet med leveranstider på så kort tid som några månader. De mobila husen rullas enkelt iväg och lyftkran behövs inte.

Rullebos robusta hus bör placeras på plintar när de är på plats. Altan är ett populärt komplement och köparen kan välja mellan olika fasader, tak och färgsättning. De levereras utrustade med komplett kök, badrum, varmvatten och tvättmaskin.

– Det är bara att ansluta utrustningen till elnät, kommunalt vatten och avlopp. Är du väl förberedd går det väldigt snabbt, försäkrar Calle Kindbom.

En idealisk fjällstuga i fyra storlekar

Alltfler får upp ögonen för Rullebo. Efterfrågan ökar både från privatpersoner och kommuner. Beställningar har bland annat gjorts till golfanläggningar och motell, och de senaste förfrågningarna kommer från fjällen.

– Rullebo är idealisk som fjällstuga eftersom den är byggd för att passa kyligare breddgrader. En kund i Örnsköldsvik berättade att de hade det bra i stugan hela kalla vintern så vi vet att stugorna håller för vårt nordiska klimat. Själv får jag alltid en skön känsla när jag bor i våra hus, berättar Calle Kindbom.

Stugorna tillhandahålls i fyra olika storlekar. Störst och även populärast är den på 48 kvadratmeter.

– Nu blir det spännande med nya Attefallslagen som träder i kraft i mars. Då får du lov att sätta upp ett fristående hus på 30 kvadratmeter utan bygglov, istället för 25 kvadratmeter som var maxgräns tidigare. Det kommer att betyda mycket för oss och våra kunder, säger Calle Kindbom belåtet.

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se