Kontakta oss

Teknik

Färre byggfel när alla har tillgång till ritningar och 3D BIM för alla discipliner

Uppladdad för

den

StreamBIM är en BIM-baserad interaktionsplattform som har utvecklats av Rendra AS. StreamBIM är en molntjänst, vilket innebär att kommunikation och interaktion sker i realtid och alla ser samma innehåll. Du minimerar den risk för byggfel som det kan medföra att sitta med en gammal modell, fil eller ritning. Tjänsten betalas per månad och ett obegränsat antal användare får tillgång till plattformen. 3D BIM är den nya plattformen för samverkan inom byggnadsbranschen – en teknisk revolution på väg att förändra byggprocesserna.

BIM är en förkortning för byggnadsinformationsmodellering. BIM innebär att en 3D-modell skapas i en byggprocess för projektering och visualisering. BIM är en modern arbetsmetod som fokuserar på att effektivt och enkelt ta fram en BIM-modell. Att använda BIM innebär att information om byggarbetet samlas in, därmed kan varje skede i byggprocessen stämmas av mot uppsatta mål. Arbetsmetoden BIM syftar till att eliminera informationsglappen under byggprocessen.

Därför ska du välja StreamBIM

  • Användarvänlig 3D BIM för alla ämnen
  • Snabb åtkomst till uppdaterade ritningar och dokument
  • Sammanställning av stora BIM-modeller på några minuter
  • Snitta, mät och dölj föremål enkelt i din modell
  • Finns på alla enheter – obegränsat antal användare

StreamBIM underlättar produktionsplaneringen och funkar för alla slags byggprojekt

StreamBIM medför starkt förenklad produktionsplanering och processorkraften i molnet är praktiskt taget obegränsad. En viktig konkurrensfördel är möjligheten att strömma resultaten från stationära webbläsare och handhållna enheter. Att du enkelt använder tjänsten på mobilen, surfplattan eller datorn är en av de främsta fördelarna gentemot traditionella ritningssystem.

Du betalar din månadsavgift och därmed är tjänsten tillgänglig för ett obegränsat antal användare. Dessutom är StreamBIM tillgängligt för alla typer av byggprojekt – oavsett storlek och komplexitet.. Tekniken gör det möjligt att köra stora komplicerade BIM-projekt på relativt enkla enheter, till exempel sjukhusprojekt med BIM-filer som ofta är på 10-20 GB totalt.

Därför väljer företag StreamBIM – snabbt, enkelt och intuitivt

Bland företag som framgångsrikt använt StreamBIM  finns Oslo flygplats Gardermoen, Skanska och FSR. Det sistnämnda företaget har använt StreamBIM under extrema väderförhållanden:

”Vi tycker särskilt om hur snabbt och enkelt vi kunde bearbeta BIM-modellerna och det mycket intuitiva sättet Rendra AS har gjort StreamBIM. Du behöver inte vara en IT-specialist för att förstå hur du använder den här programvaran och för att lära dig att extrahera viktig information, det är bara till att räkna ut det själv. Det är därför vi använder StreamBIM och det är därför StreamBIM har blivit så populär inom våra projekt.” – Örn Erlendsson, miljöprojektledare och BIM-kontakt på FSR.

Ett kraftfullt tidsbesparande mätverktyg, bättre överblick och tydligare information

StreamBIM är också känt för att ha ett mycket kraftfullt mätverktyg. Detta innebär att du begränsar och delvis eliminerar behovet av ritningsproduktion i projekten. Du sparar tid på att slippa producera riktade ritningar med taggar, färgkoder och annat tidskrävande.

StreamBIM ger en mycket bättre överblick över gränssnitten och tillgängliggör information på ett helt annat sätt än traditionella ritningssystem.

– När tillräckligt många inom branschen har börjat med BIM kommer man inse att det är ineffektivt att göra ritningar på det gamla viset. Du måste fokusera på vad du vill uppnå istället  för att per automatik göra som du alltid har gjort, säger Kristian Samuelsen, Sverigechef på Rendra AS.

BIM har redan förändrat och effektiviserat processerna inom byggbranschen, men på sikt kommer ännu större förändringar att ske. StreamBIM är ytterligare ett steg i rätt riktning. Läs mer och signa upp dig här:  www.streambim.com

Kommentera

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Copyright © 2021 Nyhetsreportage.se